Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Optimale beschikbaarheid met nieuwe Gensys4

Reeuwijk - 11 september 2002 - SPS Gensys, de leverancier van system management software en (remote) beheerdiensten lanceert deze week Gensys4. Hiermee worden de service support en service delivery processen van ITIL geïntegreerd tot één pro-actieve oplossing en wordt IT ondersteuning benaderd vanuit de business kant. Met de nieuwe functionaliteiten wordt ICT-dienstverlening overzichtelijker, controleerbaarder en veiliger. Gensys4 biedt eenvoudige en doeltreffende beheer- en bewakingsoplossingen om de beschikbaarheid van bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Nieuwe functionaliteiten

Uitgebreide rapportage van diepteanalyse en trendanalyse Gensys4 komt met nieuwe waardevolle rapporten en grafische toepassingen, speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van het operationele en tactische management. De grafieken en rapporten geven een duidelijk overzicht van de capaciteit van de te monitoren bedrijfsprocessen en de beschikbaarheid ervan.

Geïntegreerde communicatie met service desk applicaties Gensys4 is zeer eenvoudig te integreren met toonaangevende helpdesksystemen als Assyst, Marval, HP servicedesk en Heat. Alle werkzaamheden en statusveranderingen worden doorgegeven vanuit het helpdesksysteem naar Gensys en vice versa. Hierdoor kunnen andere medewerkers die ook met Gensys werken, continu de status van de meldingen volgen, waar die medewerkers zich ook bevinden. Deze uitbreiding is zeer praktisch voor het meten van SLA's, de urenregistratie en onderzoek naar voorgedane meldingen. Met Gensys4 wordt de re-actieve helpdesk een pro-actieve service desk.

Beveiliging
Alle data die wordt verzonden naar en ontvangen van de centrale en decentrale Gensys beheercentra is encrypted door gebruik te maken van technieken als SSH en SSL. SSH wordt gebruikt voor de Gensys Telnet Interface voor een extra beveiligde authenticatie en beveiligde communicatie over onveilige kanalen, zoals monitoring via het Internet. SSL is de Secure Sockets Layer voor draadloze en Internet View verbindingen. Gensys4 gebruikt een public key om data te versleutelen die is verzonden over een SSL verbinding.

Nieuwe en verbeterde interfaces naar systemen voor Web servers, Windows met Active Directory en SAP
De Gensys Web Interface monitort de beschikbaarheid en de toegankelijkheid van complete websites en e-business applicaties. De Gensys Windows Interface is uitgebreid met Active Directory Service en specifieke services voor Windows2000 clusteromgevingen. De interface voorziet in nieuwe prestatie- meters, speciaal voor MS Exchange. De Gensys SAP Interface ondersteunt nu ook SAP R/3 versie 4.6 .

SPS Gensys
SPS Gensys is de toonaangevende leverancier van ICT-beheeroplossingen. Meer dan driehonderd nationale en internationale organisaties maken gebruik van de Gensys producten en diensten. Gensys wordt ook ingezet in het eigen RES-Q remote beheercentrum, waar een team van specialisten maximale beschikbaarheid garandeert bij meer dan vijftig organisaties. Daarnaast levert SPS Gensys advies, technische ondersteuning en implementatiediensten op het gebied van Service Level Management, Unix, Windows 2000/XP, Oracle, SQL-Server, Progress en MS Exchange.