---
EMC en Documentum klaar met productintegratie
---

Nieuwegein, 09/11/2002

EMC, wereldwijd marktleider in netwerken voor informatie-opslag, en Documentum hebben elkaars producten geïntegreerd. De combinatie van EMC's Centera-technologie met Documentums software voor documentbeheer zorgt voor het optimaal uitwisselen, beheren en bewaren van grote hoeveelheden documenten binnen een onderneming.

Documentum is een belangrijke leverancier van software voor Enterprise Content Management (ECM) - het geautomatiseerd beheer van documenten over de hele onderneming. Ook voor Documentum 5, de volgende generatie van Documentums ECM-platform, zullen beide bedrijven samenwerken. Documentum 5 zal voorzien worden van een uitgebreide reeks tools op basis van EMC's Centera-technologie voor het beheer van onveranderlijke objecten, Fixed Content Management (FCM) genaamd.

EMC Centera is een softwaregedreven opslagmedium dat ontworpen werd om die onveranderlijke objecten - fixed content, zoals bijvoorbeeld digitale beeld- en geluidsfragmenten, grafisch materiaal of statische internetpagina's-- voor lange tijd goedkoop op te slaan. Volgens Geert Van Peteghem, bij EMC verantwoordelijk voor de partnerrelaties in de Benelux, bewijst de concrete samenwerking tussen EMC en de voornaamste leverancier van documentbeheer de innovatieve kracht en de marktacceptatie van EMC's Centera.

Wim Bongers, development manager bij Documentum: "We richten ons met dit geïntegreerd productaanbod op de grote multinationals om hun fixed content op een veilige, eenvoudige en goedkope manier te beheren. Ze kunnen er groeiende hoeveelheden documenten mee doorzoeken, indexeren, bekijken en opslaan. Omdat de opslaglocatie niet van belang is, blijven alle documenten zeer eenvoudig toegankelijk, wat hergebruik stimuleert. Met ons gezamenlijk aanbod lossen we vele problemen rond het lang bewaren en authentiek houden van documenten op."

---
END

---
Over Documentum - NASDAQ:DCTM
Documentum is de belangrijkste leverancier voor Enterprise Content Management. Daarmee wordt de aanmaak, de uitwisseling en de individualisering van allerlei soorten documenten geautomatiseerd. De producten van Documentum zijn gebaseerd op open internetstandaarden en ondersteunen XML. Ze zorgen voor het beheer van internetpagina's en portaalsites, vereenvoudigen de samenwerking tussen handelspartners en het werken met gereglementeerde documenten. Ruim 300 partners in alle branches implementeren gespecialiseerde toepassingen op basis van Documentums infrastructuur.
Meer info op http://www.documentum.com
Documentum Benelux, Wim Bongers, development manager, Newtonlaan 123, NL-3584 BH Utrecht,
tel.: +31 (0)30 210 62 56
Over EMC - "Where information lives" - NYSE:EMC Als belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor de opslag van informatie, levert EMC de informatie-infrastructuur van de nieuwe economie.
Meer info op http://www.emc2.nl en http://emc.com EMC Nederland, Kathleen de Bondt , Edisonbaan 14 B, 3439 MN Nieuwegein, tel.: 030 630 5000,
fax: 030 630 5399, e-mail: debondt_kathleen@emc.com Nadere informatie voor de redactie:
NewsEngine PR, Ineke Tiesinga, tel. 020 567 2170, e-mail: ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:EMC0121-D642E