Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 11-09-2002
persberichten woensdagmorgen 11 september 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Drankcontrole Roldermark

ROLDE - De politie heeft dinsdagmiddag en avond tijdens een alcoholcontrole rond de Roldermarkt zon 750 automobilisten laten blazen. Een 35 jarige man uit Groningen liep tegen de lamp. De ademanalyse leverde 770 µgl alcohol op. Ruim voldoende om s mans rijbewijs direct in te vorderen. Daar kwam bij, dat het voor de Groninger niet de eerste keer was dat de politie hem met een slok op achter het stuur heeft betrapt.

Gokkast in beslaggenomen

EMMEN - De politie van Emmen heeft dinsdagmiddag in samenwerking met een controleur van de Wet op de Kansspelen bij een horecabedrijf in Barger Oosterveld een kansspelautomaat inbeslaggenomen. Voor de gokkast was geen vergunning afgegeven.

Dieseldieven gepakt

Surveillerende agenten hebben dinsdagavond op de Pieter de Keyserstraat in Emmen twee mannen op heterdaad betrapt bij de diefstal van diesel uit een geparkeerde vrachtauto. Het gaat om een 40 jarige man uit Maasland en een 21 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De politie heeft twee halfgevulde jerrycans en een pompinstallatie inbeslaggenomen. Hun Iveco vrachtautootje is tijdelijk veiligggesteld. Beide mannen zijn ingesloten. Ze hebben nog geen verklaring afgelegd.

Bromfiets contra fiets

ERICA - Een 16 jarige bromfietser uit Emmen heeft dinsdagmiddag bij een verkeersongeval op het fietspad langs de Ericasestraat in Erica een pink gebroken. De jongen kwam op het fietspad in botsing met een 40 jarige fietsster uit Erica. De vrouw week uit naar links om de weg over te steken. Op dat moment werd ze ingehaald door de bromfietser. De fietsster kwam met de schrik vrij.

Auto zonder APK

PEEST - De politie heeft dinsdagmorgen een bekeuring uitgedeeld aan een 35 jarige automobilist uit Norg. De auto viel de agenten op omdat hij door Peest reed met "oude" kentekenplaten. Bij controle bleek dat de auto al twee jaar zonder geldige APK reed en dat hij drie gladde banden had.

Bromfiets gestolen

SMILDE - Een 16 jarige bromfietser uit Appelscha moest na afloop van zijn eerste stagedag bij een supermarkt in Smilde constateren dat zijn bromfiets gestolen was. Hij had zij zwarte Tomos met witte kunststofvelgen geparkeerd voor de winkel aan de A.M. Sorgstraat. Een sneu begin van de stage.