Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag,11 september 2002

---

Stap niet in piramidespel

Ondanks herhaalde waarschuwingen wordt de politie met een zekere regelmaat geconfronteerd met mensen die met organisaties van piramidespelen in zee zijn gegaan. Dit komt niet in de laatste plaats omdat deze organisaties kennelijk voortdurend hun naam wijzigen. En omdat met gelikte verkooppraatjes gouden bergen in het vooruitzicht worden gesteld, wint de emotie dan toch weer van de rede.

Nu is - zo blijkt uit een vijftal meldingen - in de omgeving van Zevenaar een organisatie actief die zich de `Freedom Travel Club' noemt. Politieonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat dit een organisatie is, die zich kennelijk eerder de `Eurostar Business Club' noemde. Van nieuwe deelnemers wordt inleggeld gevraagd (bedragen van rond de 3500 zijn inmiddels bekend). Pas als zij op een volgende bijeenkomst nieuw geworven leden meebrengen, zou er sprake zijn van enige verdienste.

Piramidespel
Uit de informatie de politie nu heeft, lijkt overduidelijk sprake te zijn van het klassieke piramidespel. Ook andere politieregio's in den lande zijn hiermee inmiddels geconfronteerd. Een brede waarschuwing lijkt dan ook op zijn plaats, omdat er op dit moment wel bekend is dat er aanzienlijke sommen geld als inleggeld betaald moeten worden, doch dat er nog geen verhalen van `winnaars' bekend geworden zijn. Er zijn nog wel andere mogelijkheden om geld te verdienen! Niet doen dus, zo luidt het advies.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Persberichten Politie Over-BetuwePostbus 21, 6900 AA Zevenaar Internet: communicatie@politierivierenland.nl