Gemeente Ede

Oud-gemeenteraadslid B.J. Soetendaal overleden

Burgemeester en wethouders van Ede hebben bericht ontvangen van het overlijden op 6 september van Brand-Jan Soetendaal uit Lunteren. Hij was voor de Staatkundig Gereformeerde Partij 26 jaar lang raadslid in de gemeente Ede, waarvan in 1973-1974 gedurende bijna een jaar wethouder. De heer Soetendaal was 94 jaar oud.

De heer Soetendaal maakte van 2 september 1958 tot 6 september 1984 deel uit van het bestuur van de gemeente Ede. In die periode was de heer Soetendaal bijna een jaar lang wethouder van onder meer Maatschappelijke Zorg. Door zijn wethouderschap en als fractievoorzitter van de SGP was hij een bekende persoon in het gemeentebestuur van Ede. Hij was voorzitter, lid of plaatsvervangend lid van verschillende raadscommissies en had als raadsgedelegeerde zitting in het bestuur van een aantal instellingen.

Verder was hij gedurende de laatste 6 jaren van zijn raadsperiode nestor van de gemeenteraad. Zo zat de heer Soetendaal als raadsoudste op 5 september 1978 de gemeenteraadsvergadering voor toen de gemeente Ede na het afscheid van de heer Slot een half jaar lang geen burgemeester had.

Voor zijn verdiensten werd de heer B.J. Soetendaal in 1984 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Deze koninklijke onderscheiding werd hem uitgereikt bij zijn afscheid als gemeenteraadslid.

Burgemeester en wethouders hebben te kennen gegeven de verdiensten van de heer Soetendaal voor de gemeente Ede met waardering en respect te willen herdenken. In de raadsvergadering op 3 oktober 2002 spreekt de burgemeester een herdenkingswoord uit. De begrafenis vindt plaats op 11 september.

technische realisatie:
Terrazur