Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 11 september 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: man aangehouden voor bezit messen
Een 31-jarige Stadjer is maandagavond omstreeks 23.00 uur op de Grote Markt in Groningen aangehouden voor Het bij zich hebben van twee messen. Dit is tussen 22.00 en 06.00 uur aldaar verboden. Via cameratoezicht werd gezien dat de man met een mes stond te zwaaien. De ingeseinde agenten troffen vervolgens de man aan waarbij bleek dat hij de twee messen bij zich had. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De messen zijn in beslag genomen.

Groningen: veel parkeerbonnen Zernikeplein
Op het Zernikeplein in Groningen zijn maandagmiddag circa 60 parkeerbonnen uitgeschreven. Men had massaal de auto geparkeerd buiten de parkeervakken, waardoor er problemen ontstonden voor vrachtautos om bij de gebouwen te komen om daar goederen af te leveren.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Noorddijkerweg in Groningen zijn dinsdagmorgen 20 voertuigen genoteerd voor te snel rijden. De hoogst genoteerde reed 86 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Beneluxweg, zijn dinsdagavond 421 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Slechts in vier gevallen werd de snelheid van 70 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/u.

Zuidhorn: gewonde bij botsing vrachtautos
Bij een botsing tussen twee vrachtautos op de Friesestraatweg bij Zuidhorn, dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur, is een inwoner van Emmen gewond geraakt. De man is met hoofdverwondingen en mogelijk inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bestuurde een vrachtauto met aanhangwagen, komende vanaf de richting Aduard die frontaal werd aangereden door een vrachtauto, bestuurd door een 41-jarige inwoner van Bergum. Laatstgenoemde verloor in de flauwe bocht naar links, ter hoogte van de afslag Niekerk-Grootegast de controle over zijn trekker met oplegger, waardoor hij op de linker weghelft terechtkwam. De Bergumer kon aanvankelijk vrij snel uit zijn voertuig komen maar is ter controle nog wel overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur uit Emmen raakte beklemd en moest door de brandweer uit het wrak worden gehaald. Dat lukte na ongeveer een uur. De bergingswerkzaamheden hebben tot ongeveer 02.00 uur in de nacht geduurd. De beide vrachtautos moeten als verloren worden beschouwd. Het verkeer is gedurende de bergingswerkzaamheden omgeleid. Uit het technisch onderzoek moet nog blijken wat exact de oorzaak is geweest van het ongeval.

Sappemeer: hennepkwekerij
De politie heeft dinsdag in een woning aan de Breeuwer in Sappemeer een professionele hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolder trof de politie ruim 200 planten aan, diverse assimilatielampen, transformatoren en een bewateringsinstallatie. De planten en de apparatuur zijn vernietigd. De eigenaar moet nog worden gehoord.

Winschoten: man aangehouden voor bedreiging vriendin De politie heeft dinsdagavond in de Bosstraat in Winschoten een 37-jarige man uit Oude Pekela aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling. De politie reageerde op een melding dat op een woning in de Brederostraat was geschoten. De agenten constateerden dat er in een glazen schutting aan de achterzijde van de woning gaten zaten. Vlak na de knallen kon de ex-vriend van de 24-jarige bewoonster worden aangehouden. Zowel in zijn woning als bij de verdachte zelf werd geen vuurwapen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in of de gaten daadwerkelijk kogelgaten zijn. De Pekelder is ingesloten.

Winschoten: vrouw verlaat plaats ongeval
Een 20-jarige vrouw uit Winschoten heeft gistermiddag op de Garst een aanrijding veroorzaakt en vervolgens de plaats van het ongeval verlaten. De vrouw kwam tot haar actie, omdat ze geen geldig rijbewijs had en ook bang was dat ze de schade moest betalen. De politie wist de verdachte te achterhalen, omdat haar kenteken was genoteerd. De politie maakt proces-verbaal op. De vrouw heeft inmiddels een verklaring afgelegd.

Hoogezand: automobilist betaalt boetes
Een 39-jarige man uit Hoogezand liep dinsdagavond in de Kerkstraat tijdens een politiecontrole tegen de lamp. Hij moest nog twee boetes van in totaal 178 Euro betalen. De Hoogezandster betaalde nog dezelfde avond de boetes.

Hoogezand: caissière verduistert flessenbonnetjes De politie heeft dinsdagmiddag een 18-jarige caissière van een supermarkt aan de Pleiaden aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De werkneemster drukte de flessenbonnetjes van klanten achterover met de bedoeling de bonnen te scannen en het geld in eigen zak te steken. Het meisje mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: man breekt been
Een 18-jarige jongen uit Farmsum heeft dinsdagmiddag op de Koperweg in Delfzijl een been gebroken tijdens zijn werk. Op het moment dat hij samen met zijn collegas bezig was om rubberen buizen van acht meter te lossen, kreeg hij een buis op zijn been. De ongelukkige Farmsumer werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Leek: snelle rijders raken rijbewijs kwijt
De politie heeft dinsdagavond op de snelweg A7 tijdens een snelheidscontrole twee snelle rijders op de bon geslingerd. Een 40-jarige man uit Zuidhorn reed 183 km/uur en overschreed de maximumsnelheid met 63 km/uur. De man kreeg een proces-verbaal en raakte zijn rijbewijs kwijt. Een 34-jarige man uit Groningen reed met 187 km/uur nog harder. Ook de stadjer kreeg een proces-verbaal en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Zuidhorn: belediging bij ongeval
De politie heeft dinsdagavond op de Rijksstraatweg in Zuidhorn een 34-jarige man uit Doezum aangehouden voor belediging. De Doezummer werd kwaad, omdat hij in verband met een aanrijding op de Rijksstraatweg zijn weg niet kon vervolgen. Toen een agent hem sommeerde om terug te gaan, beledigde de verdachte de agenten meerdere malen. Hij werd vervolgens aangehouden. De man kon na verhoor het politiebureau verlaten.

Ten Boer: verkeerscontrole leidt tot bekeuringen Een verkeerscontrole op de Provincialeweg N360 in Ten Boer heeft dinsdagmiddag geleid tot meerdere bekeuringen. Van 300 voertuigen werd de snelheid gemeten. Hier reden 14 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Een gelijktijdige controle op autogordels leverde acht overtreders en net zoveel bekeuringen op. Daarnaast werden enkele andere overtredingen geconstateerd, waaronder het mobiel bellen tijdens het rijden en het feit dat een klein kind niet in de kinderbeveiliging zat.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)