Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 11-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijdingen
ALMERE Een 19-jarige Almeerse is dinsdagavond op betrokken geweest bij een eenzijdig ongeval op de A6. Ze wilde vanaf de A27 invoegen, maar raakte daarbij in de slip, vloog uit de bocht en botste tegen een lantaarnpaal. Ze is voor controle met de GGD ambulance vervoerd naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Op de Leemwierde vond dinsdagavond een ongeval plaats tussen een 20-jarige Almeerse bromfietser en een 41-jarige automobiliste uit Almere. Vermoedelijk reed de bestuurder van de bromfiets op de busbaan, terwijl op dat moment de Almeerder met zijn auto overstak. Daarbij raakten de twee voertuigen elkaar en kwam de bromfietser te vallen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ZEEWOLDE Op de Harderdijk in Zeewolde is dinsdagmorgen bij een eenzijdig ongeval een 39-jarige vrouw uit Biddinghuizen gewond geraakt. Ze was door nog onbekende oorzaak in de bocht voor het gemaal met haar wagen over de kop geslagen. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten dat de vrouw al uit de auto was. Ze is met onbekend letsel naar het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk vervoerd.

LELYSTAD Op de A6 in de buurt van Lelystad vond dinsdagavond een aanrijding plaats. En 27-jarige Amsterdammer reed in de richting van Lelystad op de meest linker rijbaan. Vermoedelijk omdat hij schrok van een auto, die rechts naast hem reed en ook naar links wilde, maakte hij een stuurbeweging naar links. Daarbij kwam hij in de middenberm terecht, waarna hij de vangrail raakte en terug de rijbaan op schoot. Vervolgens stapte de Amsterdammer zijn auto uit en ging achter de vangrail staan. Even later reed een 36-jarige bestuurder uit Lelystad met zijn auto op diezelfde A6. Hij merkte de stilstaande wagen te laat op en botste er tegen aan. Daarbij vielen er geen gewonden. Wel was de A6 korte tijd gestremd door het ongeval. Na controle bleek dat de man uit Amsterdam onder invloed van alcohol verkeerde (310 Ug/L, (0,8 promille). Hij werd aangehouden en nadien weer heengezonden met een bekeuring.

DRONTEN Op De Noord waren een 28-jarige vrouw uit Elburg en een 18-jarige man uit Dronten dinsdagmiddag betrokken bij een aanrijding. Die vond plaats op de kruising De Noord en de Morinel. De man reed over De Noord, richting het centrum. De vrouw wilde op de kruising linksaf slaan en zag de Drontenaar over het hoofd. De Elburgse had drie kinderen in haar auto. Een 5-jarig jongetje klaagde over pijn in de nek. Hij is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel.

BIDDINGHUIZEN Een 40-jarige man uit Bidinghuizen en een 22-jarige vrouw ook uit Biddinghuizen zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Mosselweg in hun woonplaats. Door onbekende oorzaak raakte de wagen van de weg en belandde in de sloot. De bestuurder klaagde over pijn in zijn borst, de vrouw had letsel aan haar hand. Beiden zijn met de GGD ambulance naar het Sint Jansdal ziekenhuis vervoerd in Harderwijk.

Bedreiging

ALMERE Aan de Biathlonweg in Almere heeft de politie dinsdagmiddag drie verdachten aangehouden. Een 25-jarige bewoner zou iemand bedreigd hebben. Daarom kwam de politie ter plaatse. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Op dat moment begon de 26-jarige echtgenoot van de verdachte zich er ook mee te bemoeien. Ook zij gebruikte geweld tegen de politie-agenten. Beide verdachten werden aangehouden en geboeid en naar binnen gebracht. Even later vernielde een 28-jarige bewoner een ruit van de toegangsdeur. Ook hij is aangehouden. Alledrie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Vrachtwagen onderuit
DRONTEN - Op de Drontenringweg tussen Lelystad en Dronten raakte een 45-jarige Enkhuizer bestuurder van een vrachtwagen, dinsdagavond met zijn voertuig in de berm. Dit gebeurde in de buurt van de rotonde met de Rivierendreef. Hij stuurde daarna tegen, waarna hij in de linkerberm belandde. Vervolgens ging de hele combinatie op zijn kant en blokkeerde de gehele weg. De Dronterringweg werd daarna afgezet en het verkeer werd omgeleid. De wagen vervoerde 15.000 kilo bloembollen. De lading werd eerst gelost, waarna de vrachtauto weer recht op gezet werd. Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek de bestuurder schaafwonden te hebben.

Medicijnen verloren
LELYSTAD - Bij de politie Lelystad werd vanochtend aangifte gedaan van het verlies van medicijnen. Een Lelystedeling gaf aan dat hij gistermiddag methadon verloren had. Hij had deze zestien pillen opgehaald in gezondheidscentrum Lelycentre. In de buurt moet hij ze ook verloren zijn, zo gaf hij aan. Hij had de pillen in een leeg sigarettenpakje gestopt. Wie de medicijnen gevonden heeft, kan contact opnemen met de politie in Lelystad, tel. 0900-8844.