heliview
Business-to-business information

A NEED TO KNOW
COMPANY(TM)

Steeds meer bedrijven hebben een eigen website

Steeds meer bedrijven in Nederland hebben een eigen website. Op dit moment heeft 60 procent van de geautomatiseerde vestigingen in de profit- en non-profit-sector een eigen website. Over 12 maanden worden dar er aanzienlijk meer. Dan verwacht maar liefst driekwart (74 procent) van de vestigingen een eigen website te hebben. Dit blijkt uit een recente meting van de ICT Monitor van het Bredase marktonderzoeksbureau Heliview Marketingservice. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder ruim 780 vestigingen in Nederland.

In totaal zijn er in de Nederlandse zakelijke markt circa 148.910 geautomatiseerde vestigingen aanwezig. Van deze vestigingen geeft op dit moment 60 procent aan te beschikken over een eigen website. Dat komt neer op ongeveer 88.346 vestigingen. Over 12 maanden zijn dat er naar verwachting 110.193.

Eigen website vooral in overheid en zakelijke dienstverlening Eigen websites komen het meeste voor bij overheidsinstellingen. Maar liefst 84 procent van de vestigingen uit deze branche heeft een eigen pagina op Internet. Ook in de zakelijke dienstverlening komen eigen websites veelvuldig voor (bij 75 procent). In de bouw komt de eigen website het minst voor (slechts 39 procent). Laatst genoemde sector gaat overigens de komende 12 maanden wel een grote inhaalslag maken. Maar liefst 63 procent van de vestigingen in de bouw verwacht in 2003 een eigen website te hebben. Ook in de gezondheidszorg wordt een flinke groei verwacht van het aantal vestigingen met een eigen websites (van 60 procent naar 79 procent).

Over Heliview

Heliview Marketingservice bv is een full-service marketingorganisatie, gespecialiseerd in de business-to-business-markt op het gebied van o.a. HRM, ICT, financiële dienstverlening en kantoorbenodigdheden.

Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview onze producten kunt u contact opnemen met dhr. Thanassis Vassiliadis, tel.: 076-548 40 00. Ons e-mailadres is: info@heliview.nl