Ingezonden persbericht

Uitspraak rechtbank knipseldiensten raakt MarketingData niet

AMSTERDAM, 20020911 -- De uitspraak van de rechter in de bodemprocedure die een aantal uitgevers (PCM, Telegraaf, FD) en enkele freelance journalisten aanspanden tegen de knipseldiensten Knipsel Info Service, Euroclip en Antal Clipping, heeft geen invloed op de werkwijze van MarketingData. De uitspraak van de rechter komt erop neer dat de knipseldiensten inbreuk plegen op het auteursrecht van de uitgevers door hun artikelen integraal in knipseldiensten over te nemen. De knipseldiensten hebben inmiddels aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak.

MarketingData ondervindt op geen enkele wijze hinder van deze uitspraak. Dat is zo, omdat onze redactie de berichten selecteert, rubriceert en in eigen bewoordingen herschrijft. Daardoor is MarketingData zelf auteursrechthebbende van deze samenvattingen of abstracts.

MarketingData levert deze berichten aan tal van bedrijven en instellingen in de financiële en dienstverlenende sector via e-mail-alertservices, intranet- en extranetoplossingen, webcontent en als raadpleegbare databank. Via een zeer gedetailleerd coderingsysteem wordt voor iedere klant maatwerk geleverd. Indien gewenst kan een klant een kopie van het bronbericht opvragen. Omdat daartoe rechtstreeks opdracht wordt verleend en het bronbericht slechts wordt verstrekt voor eigen oefening, studie of gebruik en omdat er geen sprake is van een digitale levering, is dit auteursrechtelijk toegestaan.