Nieuwsberichten

11-09-2002
Vestiging AZC Mierlo gaat niet door
Coa trekt initiatieven bij zeven gemeenten in

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft vandaag, dinsdag 10 september 2002, bekend gemaakt dat in zeven gemeenten de initiatieven voor de realisering van tijdelijke opvangcentra zullen worden ingetrokken.
Dit besluit heeft tot gevolg dat zal worden afgezien van de bouw van een tijdelijk asielzoekerscentrum aan de Rederijklaan in Mierlo. Het motief dat tot dit besluit heeft geleid is dat door de huidige lage instroomaantallen van vluchtelingen het realiseren van noodopvang niet meer urgent is.
Burgemeester en wethouders van Mierlo hebben kennis genomen van dit besluit van het COA en hebben begrip hiervoor. Het gemeentebestuur van Mierlo heeft in deze kwestie medewerking willen verlenen aan de oplossing van een landelijk maatschappelijk probleem. Nu die noodzaak niet meer aanwezig is, vervalt welhaast automatisch de grond voor medewerking.
De directie van COA heeft haar erkentelijkheid uitgesproken voor de medewerking aan het proces en de vele tot nu toe verrichte werkzaamheden. Verder wordt aangekondigd dat COA op zeer korte termijn contact zal opnemen met het gemeentebestuur over de verdere afwikkeling van het traject (procedureel, financieel en technisch. Burgemeester en wethouders van Mierlo hebben om 16.30 uur de gemeenteraadsleden bijeen geroepen om hen van deze belangrijke ontwikkeling op de hoogte te brengen. Op datzelfde tijdstip zijn de direct betrokkenen zoals de leden van de klankbordgroep van omwonenden en de leden van de projectorganisatie die onder andere bestaat uit, het gemeentebestuur van Geldrop, het Huisartsencentrum en het schoolbestuur per brief geïnformeerd.

Mierlo, 10 september 2002.

Voor nadere informatie:
A. Bemelmans
bureau voorlichting gemeente Mierlo
tel. 0492-668007