Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -

Nieuwe Vignette V6 Adapters voor Microsoft Office XP integreren eenvoudig zakelijke content met websites en portals

Amsterdam, 11 september 2002 - Vignette Corp. kondigt de beschikbaarheid aan van nieuwe Vignette® V6 Adapters waarmee organisaties eenvoudig zakelijke content, gecreëerd in Microsoft Office XP, kunnen integreren met sites en portals voor klanten, werknemers, leveranciers en partners. De nieuwe adapters voor Microsoft Office verminderen IT-knelpunten omdat zakelijke gebruikers zelf een actieve rol hebben in het content management proces.

"Een belangrijk voordeel van deze content management oplossingen is dat zakelijke gebruikers zelf webcontent kunnen creëren," aldus Andrew Warzecha, senior vice president van marktanalist META Group. "In de zich ontwikkelende content management markt speelt gebruikersgemak een steeds belangrijkere rol in de keuze voor leveranciers. Het selectieproces verandert van het maken van tactische beslissingen die op één plek gemaakt worden, naar strategische beslissingen die vereisten voor interactie met klanten, partners en werknemers in acht nemen."

In tegenstelling tot andere content management producten, is het met Vignette's adapters voor Microsoft Office XP niet nodig dat organisaties extra software installeren op de desktop van iedere gebruiker. Ook zijn er geen extra licentiekosten voor iedere gebruiker die content toevoegt.

Met de Vignette V6 adapters voor Microsoft Office XP kunnen gebruikers content creëren in een Office applicatie, die content bewaren via het File menu en het direct publiceren met de Vignette content management applicatie. Deze laagdrempelige benadering zorgt ervoor dat content die geproduceerd is met Microsoft Office eenvoudig geïntegreerd wordt met de content management applicatie, terwijl zakelijke gebruikers net zoals normaal documenten kunnen maken, zonder dat ze nog speciale training moeten ontvangen. Bij andere content management oplossingen zijn extra buttons, macro's of menu's nodig voor iedere kopie van Microsoft Office, waardoor de kosten voor training, onderhoud en beheer toenemen.

Met de nieuwe adapters voor Microsoft Office XP kunnen gebruikers en ontwikkelaars profiteren van de verbeterde ondersteuning voor XML tagging die in Office XP producten, zoals Word en Excel, aangeboden wordt. De flexibiliteit van XML vergroot de mogelijkheden voor hergebruik van content uit deze desktop applicaties zodat content gemaakt door zakelijke gebruikers naadloos geïntegreerd wordt met andere applicaties. Bovendien wordt de look en feel, layout en metadata van Office documenten gehandhaafd wanneer het wordt opgeslagen in de Vignette content management applicatie.
Omdat er geen noodzaak meer is voor ontwikkelaars om Microsoft Office documenten te updaten voordat het op sites of portals gepubliceerd wordt, verbeteren de nieuwe Vignette adapters de productiviteit van gebruikers en ontwikkelaars.

De nieuwe adapters kunnen ook gebruikt worden om informatie vanuit andere applicaties in Word en Excel te zetten. Aangezien Vignette V6 toegang heeft tot de meeste internet en externe systemen en databronnen, zoals ERP- en CRM-applicaties, legacy systemen en databases, kunnen zakelijke gebruikers eenvoudig informatie uit deze systemen en bronnen halen en ze toevoegen aan Word en Excel bestanden. Dit biedt gebruikers simpele toegang tot informatie en zij kunnen bekende programma's zoals Word gebruiken voor verschillende vormen van publicatie, of - in het geval van Excel - voor analyse, en rapportage.

Vignette V6 biedt de meest veelomvattende ondersteuning voor de automatisering van integratie van content met webapplicaties. Vignette biedt meer dan vijftig content adapters voor een breed gamma aan contentbronnen, inclusief desktop auteurstools, XML, bedrijfsapplicaties, content repositories, HTTP, FTP, EDI en RosettaNet. Integraties met Vignette adapters worden gemaakt in een grafische omgeving. In de meeste gevallen is geen codering nodig om een geavanceerd content-integratieproces in te zetten. Dankzij dit unieke kenmerk, is het integreren van content met webapplicaties zo eenvoudig als aanwijzen en klikken of 'dragging' en 'dropping.'

De Vignette V6 Adapters voor Microsoft Office XP zijn per direct beschikbaar en vallen onder de licentie voor het gebruik van de Vignette V6 Content Suite. Meer informatie over Vignette's content management oplossingen kan gevonden worden op http://www.vignette.com of door te bellen met +31 (0)20 3120 545.

Vignette Corp.
Vignette is marktleider op het gebied van content management applicaties. Vignette's applicaties worden door succesvolle organisaties over de hele wereld gebruikt om online klantenrelaties te onderhouden, met partners te werken en met werknemers te communiceren. Vignette combineert content management applicaties met applicaties voor integratie en analyse. Hierdoor kunnen bedrijven daar waar nodig gepersonaliseerde informatie leveren, kunnen online systemen met bedrijfssystemen worden geïntegreerd, en kan er real-time analyse gemaakt worden van online klantengedrag. Vignette heeft wereldwijd meer dan 1.400 klanten. In de Benelux zijn onder andere JobsRepublic, Freeler, Postbank en Planet Internet klant bij Vignette. Vignette's hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas. Daarnaast zijn er kantoren in Amerika, Europa, Azië en Australië. Vignette Benelux is gevestigd in Amsterdam.