Ingezonden persbericht


Twee nieuwe luidsprekersystemen van creative labs bieden

console-gamers ultrarealistisch geluid

Bekroonde audiospecialist gaat verder dan de PC en komt met twee krachtige luidsprekersystemen voor de fanatieke console-gamer en liefhebber van thuisentertainment

Amsterdam, 11 september 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het Internet, kondigt de Creative Inspire 5.1 Console 5500D en de Creative Inspire 2.1 Console 2400 luidsprekersystemen aan. Deze krachtige systemen zijn speciaal ontworpen voor een brede groep gamers, van de prijsbewuste beginneling die kiest voor bekroonde kwaliteit en ontwerp tot de doorgewinterde gamer die op zoek is naar een overweldigende audio-ervaring. Ze bieden een evenwichtige weergave van het middenbereik waarbij het geluid van de satellieten naadloos samensmelt met dat van de subwoofer. Dit soepele geluid, in combinatie met de algemene power en de bijzonder krachtige bas, stelt deze systemen in staat de meer dan levensechte geluid- en detailweergave te bieden die nodig is voor laserstoten, explosies en vuistslagen die typisch zijn voor de nieuwe generatie consolegames en DVD-films.

"Deze nieuwe consoleluidsprekers uit de bekroonde Inspire-familie vormen een gigantische stap voorwaarts ten opzichte van de TV-luidsprekers die vandaag de dag door veel gamers worden gebruikt", aldus Andrew Barker, brand manager voor consoleluidsprekers bij Creative Labs Europe. "TV-luidsprekers voldeden prima toen het gebruik van geluidseffecten nog in de kinderschoenen stond," legt hij uit. "Nu de moderne hardware zo ongelofelijk krachtig en geavanceerd geworden is, komen de ontwikkelaars van games met geluidseffecten die ongekend complex en realistisch zijn en die de mogelijkheden van standaardluidsprekers ver te boven gaan. Als gamers echter onze nieuwe luidsprekers aansluiten, zullen zij onmiddellijk onder de indruk zijn van deze nieuwe, overweldigende ervaring. Horen is geloven!"

Het Creative Inspire 5.1 Console 5500D-luidsprekersysteem zet de nieuwe norm op de markt voor consoleluidsprekers. Dit systeem is ontworpen om de ultieme Dolby Digital game- en filmervaring te bieden op de Xbox® of PlayStation2®. Hiervoor werd de 20 jaar ervaring van Creative met haar Sound Blaster-audiogames gecombineerd met de jarenlange traditie van superieure HIFI-kwaliteit van Cambridge SoundWorks. Dit krachtige systeem, met 5 satellietluidsprekers en versterkte subwoofer, zorgt voor de ultieme kick en de meest realistische game- en filmervaring die maar denkbaar is. Elke consolegame of DVD-film krijgt er een extra geluidsdimensie door. De afzonderlijke Dolby Digital-decodermodule is een speciale functie van dit systeem. Met de uitzonderlijke allround aansluitmogelijkheden vormt het een optimale, audiovisuele aanvulling voor games en thuisentertainment. De draadloze afstandsbediening voegt extra comfort en gebruiksgemak toe voor de ervaren gebruiker die de totale controle wil over zijn entertainmentervaring.

Het Creative Inspire 2.1 Console 2400-luidsprekersysteem is beschikbaar in drie versies, voor Xbox®, PlayStation2® en GameCube®. Het is de keuze bij uitstek voor liefhebbers van thuisentertainment die graag games spelen. Het plaatst hen temidden van de actie en biedt een krachtig, kwalitatief hoogwaardig stereogeluid waardoor consolegames nog meer spektakel bieden en een extra niveau van helderheid en scherpte toevoegen aan de inhoud van de games. Met dit sublieme systeem worden games realistischer en spectaculairder en bieden zij nog meer spelplezier. Het geavanceerde, duurzame, 3-delige ontwerp omvat een zwaar versterkte houten subwoofer voor een krachtige, diepe bas, en twee speciaal ontworpen satellieten.

"Met de Inspire 5.1 Console 5500D beschikken we over een product dat zal zorgen voor een omwenteling in de wereld voor Dolby Digital-games en waarmee fervente gamers kunnen genieten van een ervaring waar andere luidsprekers niet aan kunnen tippen", aldus Andrew Barker. "Met de Inspire 2.1 Console 2400 bieden we de algemene gebruiker een krachtig alternatief, dat het niveau van instap-, TV- of algemene luidsprekers ver overstijgt, terwijl de prijs toch uiterst concurrerend is", voegt hij eraan toe.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testprocukten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl
Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777