Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -

Ontwikkelaars zijn vijf keer productiever met BEA WebLogic Workshop dan met IBM WebSphere

Amstelveen, 11 september 2002 - BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), marktleider op het gebied van applicatie-infrastructuursoftware, kondigde vandaag aan dat BEA WebLogic Workshop vijf keer efficiënter is bij het ontwikkelen van webservices dan IBM WebSphere Application Developer. Op de BEA dev2dev website laat BEA zien hoe ontwikkelaars met behulp van BEA WebLogic Workshop in slechts vijf stappen een eenvoudige human resources webservice kunnen bouwen. Dit in tegenstelling tot de 28 stappen die het kost om dezelfde soort webservice te ontwikkelen met behulp van IBM WebSphere Application Developer. De vergelijking is te vinden op: http://dev2dev.bea.com/products/product.jsp?highlight=wlw.

In dit voorbeeld worden de stappen getoond waarin een eenvoudige, synchrone webservice gebouwd kan worden, die aan de hand van het ID-nummer van een werknemer de naam van de betreffende persoon levert. Om deze webservice met IBM te ontwikkelen, zijn niet alleen veel meer tussenstappen nodig, maar is er ook nog een grotere kennis van J2EE vereist.

Voor dit voorbeeld is met opzet een bijzonder eenvoudige webservice gekozen. Het is voor WebSphere ontwikkelaars veel gecompliceerder om een a-synchrone webservice te bouwen met conversatie-ondersteuning. Echte zakelijke applicaties zijn over het algemeen a-synchroon en hebben conversatie-ondersteuning nodig. Het ontwikkelen van dit soort webservices verhogen voor ontwikkelaars die gebruik maken van IBM WebSphere Application Developer. Een ontwikkelaar die BEA WebLogic Workshop gebruikt heeft hiervoor slechts één extra stap nodig, en een aantal kliks op een eigenschappen box. Dit levert ontwikkelaars en bedrijven aanzienlijke kosten- en tijdbesparingen op.

Frank Cohen, CEO van PushToTest, een uitgever en global services solutions bedrijf, onderschrijft het gebruiksgemak van BEA WebLogic Workshop: "Met BEA WebLogic Workshop kan ik in slechts enkele minuten webservices bouwen die linken met databases, Enterprise Java Beans en andere webservices. En omdat Workshop visueel opgezet is, kan ik mijn collega's eenvoudig laten zien hoe de logica van mijn webservice in elkaar zit. Met WebSphere Application Developer zou ik bij lange na niet zo productief zijn."

BEA WebLogic Workshop is het enige geïntegreerde raamwerk waarmee ontwikkelaars in een visuele omgeving snel webservices kunnen bouwen. Met Workshop's Java Web Services (JWS) bestanden kunnen ontwikkelaars profiteren van krachtige webservices-functionaliteit, zoals a-synchroniteit en XML-to-Java mapping. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van bestaande bronnen zoals databases en andere applicaties, zonder dat zij kennis hoeven te hebben van geavanceerde API's. Deze mate van abstractie zorgt voor de hogere productiveit van ontwikkelaars die gebruik maken van BEA WebLogic Workshop.

"WebLogic Workshop is de meest geavanceerde en efficiënte J2EE ontwikkelomgeving. Dit is één van de redenen waarom BEA 210 klanten gewonnen heeft ten koste van IBM in ons fiscale kwartaal dat eindigde op 31 juli," aldus Tod Nielsen, chief marketing officer bij BEA Systems. "BEA klanten kunnen webservices bouwen in slechts een vijfde van de tijd die het zou kosten met WebSphere. We zijn er van overtuigd dat IBM dit productiviteitsniveau nog bij lange na niet kan bereiken. Maar we dagen IBM uit om slechts half zo productief te worden."

BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. BEA heeft meer dan 13.000 klanten over de hele wereld, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA heeft haar hoofdkantoor in San Jose, Californië en heeft 91 kantoren in 33 landen. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ezra van Tiel
Applied Communications
T: +31 20 531 3738
E: ezra@appliedcom.com

Scott Johnston
BEA Systems
T: +31 20 201 8064
E: scott.johnston@bea.com

BEA, Tuxedo, and WebLogic are registered trademarks and BEA WebLogic Enterprise Platform, BEA WebLogic Server, BEA WebLogic Integration, BEA WebLogic Portal, BEA WebLogic JRockit, BEA WebLogic Platform, BEA WebLogic Express, BEA WebLogic Workshop, BEA WebLogic Java Adapter for Mainframe, and BEA eLink are trademarks of BEA Systems, Inc. All other company and product names may be the subject of intellectual property rights reserved by third parties.