Provincie Limburg

Provinciale subsidie voor nieuwbouw 'De Staay'

In het kader van het Grote Stedenbeleid

Gedeputeerde Staten hebben een bedrag van 340.355,- beschikbaar gesteld in het kader van de provinciale GSB (investerings)middelen voor de nieuwbouw van De Staay in Venlo. Daarnaast hebben GS besloten om uit het beleidsprogramma Zorg 2002 voor de gemeente Venlo 240.756,- (inclusief restant inspannings-verplichting) te reserveren om voorstellen te ontwikkelen in het kader van de vermaatschappelijking van de zorg.

De gemeente Venlo had de Provincie gevraagd om in het kader van het provinciale GSB-beleid een bijdrage te leveren aan de realisatie van de nieuwbouw van De Staay. De Staay wordt gerenoveerd tot een multifunctioneel (zalen)centrum voor het stadsdeel Blerick. De renovatie past binnen de plannen tot stadsvernieuwing van de gemeente Venlo, waarbij De Staay na herontwikkeling tevens een rol zal gaan vervullen in de vormgeving van de sociale infrastructuur mede met het oog op de zeventig (in 2004) voorziene zorgwoningen voor ouderen op de Boulevard Hazekamp.

De totale kosten voor de nieuwbouw van De Staay bedragen 4.991.582,31, exclusief BTW. Aan Venlo worden daarbij een aantal spelregels meegegeven waarbij het belangrijk is dat het moet gaan om (vernieuwende) projectvoorstellen op het terrein van de zorginfrastructuur, maatschappelijke steunsystemen, waaronder cliënten-adviseurs en/of ICT.

De huidige verouderde Staay is onderdeel van een winkelcentrum aan de rand van het centrum van Blerick. Het is de bedoeling dat De Staay wordt gerenoveerd tot een multifunctioneel zalencentrum voor het stadsdeel Blerick. De renovatie past binnen de plannen tot stadsvernieuwing van de gemeente Venlo, waarbij De Staay na herontwikkeling tevens een rol zal gaan vervullen in de vermaatschappelijking. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor een bestemmingsplanwijziging gestart en zal naar verwachting in 2003 (dus binnen de periode waarop het GSB-convenant betrekking heeft) kunnen worden gestart met de bouw. De Staay zal vervolgens in 2004 worden opgeleverd.
11-9-2002 12:45