Provincie Limburg

GS willen integratie nieuwkomers verbeteren

In nota aan Provinciale Staten

Gedeputeerde Staten willen de integratie van nieuwkomers bevorderen en het draagvlak voor nieuwkomers vergroten. Dat blijkt uit de nota 'Tussenrapportage nieuwkomers' die aan Provinciale Staten wordt voorgelegd. De Provincie gaat de haalbaarheid onderzoeken van een centraal informatie- en communicatiepunt op het gebied van nieuwkomers. Verder zal er een inventarisatie worden gemaakt van een aantal voorbeeldprojecten en komt er advies over een integrale gemeentelijke aanpak op het gebied van nieuwkomers. Begin 2003 moeten de resultaten beschikbaar zijn.

Provinciale Staten hebben in januari van dit jaar gepleit voor overleg met gemeenten en externe instanties om enerzijds de betrokkenheid te garanderen en anderzijds van hen te horen wat zij van de provincie verwachten. De resultaten van dit overleg zijn in belangrijke mate bepalend geweest bij de invulling van het provinciaal beleid.
- De Provincie zal bij de verdere uitwerking van het nieuwkomersbeleid inzetten op de ondersteuning/coaching van vrijwilligers die zich specifiek inzetten bij de opvang van nieuwkomers, het stimuleren van bovengemeentelijke samenwerking, het uitwerken van een bovengemeentelijke overlegstructuur en het meenemen van nieuwkomers in werkgelegenheidsprojecten.
11-9-2002 12:46