Provincie Limburg

Provincie pakt black spots op Provinciale wegen aan

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het rapport 'Verkeersonveilige aansluitingen op Provinciale wegen 1999-2001'. In dit rapport is een overzicht opgenomen van de meest verkeersonveilige aansluitingen op het wegennet zoals dat nu wordt beheerd door de Provincie Limburg over de periode 1999-2001.
Het rapport focust in op de vorige week door het Regionaal Orgaan Verkeers-veiligheid Limburg (ROVL) gepresenteerde black-spotlijst.

Op de provinciale wegen vindt ongeveer 10% van alle letselongevallen plaats op slechts 13 aansluitingen. Dat betekent dat met enkele gerichte investeringen een forse bijdrage kan worden geleverd aan het vergroten van de verkeersveiligheid op de provinciale wegen. Van de 13 provinciale black spots, die ook op de ROVL-black spotlijst staan, is in het provinciale rapport een nadere beschrijving opgenomen. Daaruit blijkt dat er volop wordt gewerkt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op deze aansluitingen. De Provincie beschouwt deze black-spot aanpak als één van de pijlers om het aantal ernstige verkeersongevallen op provinciale wegen terug te dringen. 11-9-2002 12:47