Nieuws uit B&W 2002 - Nieuws uit B&W 3 september Gemeente Gemert-Bakel


10-9-2002

Nieuws uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel

van dinsdag 3 september

Mogelijke huisvesting van seizoenarbeiders in gedeelte klooster Nazareth, Gemert

Zoals bekend zijn er ondernemers die seizoenarbeiders tijdelijk willen huisvesten in het voormalige klooster Nazareth in Gemert. Uit onderzoek is gebleken dat 1 vleugel van het gebouw geschikt te maken is voor huisvesting van 30 tot 40 personen.Ter voorbereiding van een standpunt van de gemeenteraad wordt aan de ondernemers nadere informatie opgevraagd. Het college is in principe voorstander van verhuur voor een periode van vijf jaar.

Ontwikkelbureau en dorpsmanager voor Gemert-Bakel?

Het college heeft gesproken over het actieprogramma reconstructie Gemert-Bakel (actieprogramma vernieuwing platteland). Het college heeft op 9 september overleg met de voorzitters van de diverse platforms. Gesproken wordt onder andere over een ontwikkelbureau voor Gemert-Bakel. Verder is er overleg op 5 september met het platform Horeca, Recreatie en Toerisme. Onderwerp van gesprek is onder meer het wel of niet instellen van de functie van dorpsmanager. Deze zou dan gekoppeld worden aan het ontwikkelingsbureau. De dorpsmanager zou voor alle kernen van Gemert-Bakel nieuwe initiatieven moeten oppakken en zaken coördineren

Financiële afhandeling ontvlechting van muziekschool Aaltje Noordewier (ANW), Deurne

Het college stelt onder andere vast dat door de gemeente Gemert-Bakel over het jaar 2002 een teveel aan voorschot is uitbetaald van ruim 19.766 euro. Dit bedrag wordt teruggevorderd. Het personeel van ANW is in dienst getreden van afwel de streekmuziekschool Weert of de muziekschool Gemert-Bakel.


-0-0-0-