Politie Amsterdam-Amstelland

Poging tot overval
11-9-2002. Bij een mislukte overval op een woning is gisterochtend een 56-jarige man gewond geraakt. De overvaller belde, met een pakje in zijn handen, aan bij de woning van het slachtoffer. Toen deze opendeed en wilde tekenen voor ontvangst van het pakket, werd hij in het gezicht gestompt. Toen het slachtoffer luid om hulp riep, vluchtte de dader.
Alcomobiliste gepakt
11-9-2002. Een 41-jarige automobiliste is gistermiddag aangehouden, omdat zij in beschonken toestand haar auto bestuurde.Een blaastest op het politiebureau wees uit dat zij 1.9 promille alcohol in haar bloed had.
Getuigen gezocht
9-9-2002 Gistermiddag rond halfvijf werd een 26-jarige vrouw van haar gsm beroofd toen zij het metrostation Wibautstraat verliet. Een onbekende man rukte de gsm uit de handen van het telefonerende slachtoffer en rende ervandoor. De politie heeft in de directe omgeving en in het metrostation tevergeefs gezocht naar de straatrover.Het roofteam is op zoek naar getuigen van deze beroving, of naar mensen die informatie hebben over dit misdrijf. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met:
0 9 0 0 8 8 4 4

Het signalement van de verdachte:

* licht getinte negroïde man

* 1.85 meter lang

* fors postuur

* tussen de 25 en 30 jaar oud

* kort geschoren zwart haar

* gekleed in een wit T-shirt en spijkerbroek
* schoenen met iets geels aan de onderzijde
* zwarte bril met donkere glazen

---

Verkrachting: 1 arrestatie
9-9-2002. Vrijdagavond werd in een woning in Amsterdam-West een minderjarig meisje verkracht. Het meisje was samen met een vriendin met twee jongens meegegaan. Deze zouden hen naar huis brengen. Eén van de jongens was een bekende van de meisjes. Nadat de jongens iets te eten hadden gehaald, ging het viertal naar een woning in Amsterdam-West. Daar waren nog een aantal personen aanwezig. In deze woning werd het meisje een slaapkamer ingelokt en verkracht. Samen met haar vriendin wist zij te ontkomen, waarna ze direct de politie waarschuwden. In de bewuste woning kon een 20-jarige verdachte worden opgepakt. De Zedenpolitie is op zoek naar de andere personen die tijdens dit ernstige misdrijf in de woning aanwezig waren. Van een aantal van hen is de identiteit inmiddels bekend.
Nieuwe paardenfilmpjes
3-9-2002. Voor alle liefhebbers van paarden en de politie is er goed nieuws: vanaf vandaag zijn er nieuwe filmpjes te bewonderen op onze site.