Gemeente Amsterdam


Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt

Op zaterdag 7 september heeft wethouder Hester Maij het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan de heer H. de Groot. Dit gebeurde tijdens het 55ste Bloemencorso Aalsmeer. De heer De Groot is ruim 30 jaar betrokken geweest bij de organisatie van het Bloemencorso, waarvan 12 jaar als voorzitter. Het Bloemencorso werd voor de eerste keer gehouden bij de inhuldiging van (toentertijd) Koningin Juliana in Amsterdam en is een jaarlijks terugkerend evenement. Het geniet grote bekendheid en trekt zeer veel publiek. Ieder jaar is het weer een zware klus om het corso, waarbij veel vrijwilligers zijn betrokken, te realiseren. Van het bloemencorso worden TV-opnamen gemaakt die elk jaar worden uitgezonden.
De heer De Groot heeft met veel tact, inzet en toewijding, het bloemencorso gedurende vele jaren georganiseerd. Dat hij zich daarmee verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad Amsterdam en de stad heeft gepromoot, zal duidelijk zijn.

Het Ereteken van Verdienste wordt uitgereikt aan diegenen die zich gedurende 25 jaar onbezoldigd op bestuursniveau hebben ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling.

Amsterdam, 9 september 2002 Cynthia Hendriks ^


-

© gemeente Amsterdam - 11-09-2002