Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 11 september 2002

* MAN BEROOFD VAN GOUDEN KETTING
In de nacht van dinsdag op woensdag werd op de Ossenisseweg een 18-jarige man uit Rotterdam door twee nog onbekende mannen beroofd van zijn gouden ketting. Aangever liep, omstreeks kwart voor één, op straat toen hij twee mannen uit een café' zag komen. In het voorbijgaan werd het slachtoffer aangesproken door ''n van de daders. Toen hij stilstond, werd een gouden ketting van zijn hals gerukt en vluchtte het tweetal in een gereedstaande auto richting Krabbendijkestraat. De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* 84-JARIGE AUTOMOBILIST NEGEERT ROOD KRUIS

BARENDRECHT - Dinsdagavond omstreeks kwart over negen hield politiepersoneel van district Zuid op de noordbaan van de rijksweg A15, een 84-jarige automobilist uit Nieuw Beijerland staande. De man had een rood kruis boven de weg genegeerd en hierdoor gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaakt. Op de rijksweg stond een bus met autopech. Uit voorzorg was de rijstrook afgekuist en met pionnen afgezet. Politiepersoneel zag de 84-jarige verkeersdeelnemer naderen op de afgezette rijstrook. Hij slalomde om een politieauto heen en nam ook enkele pionnen onder zijn auto mee. Een aantal agenten moest opzij springen om de auto te ontwijken. Na een korte achtervolging en een stopteken stopte de automobilist pardoes op een rijstrook, waardoor het achter hem rijdende verkeer moest remmen en uitwijken. De bestuurder snapte alle commotie niet en verklaarde dat hij de mensen op de rijstrook en het rode kruis niet had gezien. Wel had hij gemerkt dat hij enkele pionnen omver had gereden.


* VERKEERSONGEVAL
Dinsdagavond botsten op de Bovendijk een personenauto en een vrachtwagen. De bestuurder van de personenwagen, een 42-jarige man uit Middelburg, kwam bekneld te zitten en werd door de Brandweer en GGD bevrijd, waarna hij is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. In het ziekenhuis bleek hij een gebroken schouder, gebroken ribben en een hersenschudding te hebben opgelopen. De 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Sprundel liep geen verwondingen op.


* BABBELTRUC
CAPELLE AAN DE IJSSEL - Dinsdagavond omstreeks kwart over negen werden twee bewoners van de Akkerwinde het slachtoffer van een babbeltruc. Twee bankpassen werden ontvreemd. Twee vrouwen belden aan en drongen het huis binnen van een 74-jarige man en zijn echtgenote. Het echtpaar moest in de keuken blijven. Daar liet één van de vrouwen een borduurkleed zien, waardoor het uitzicht naar de hal werd belemmerd. Toen de bewoonster boos werd, verlieten de vrouwen snel de woning en stapten in een auto waarin een man achter het stuur zat te wachten. Toen de 74-jarige bewoner in zijn werkkamer kwam, zag hij dat de deur van een kast openstond. In de kast lag een portemonnee waaruit twee bankpassen waren ontvreemd.

Avonduitgave dinsdag 10 september 2002

* ROTTERDAMMER BEROOFD VAN SPORTTAS
Dinsdagmorgen omstreeks zeven uur werd in de Benthuizerstraat een 24-jarige man uit Rotterdam van zijn sporttas beroofd door twee nog onbekende jongens. De man was bezig zijn fiets op slot te zetten, toen hij plotseling een harde duw kreeg. De twee knapen, die op een gele scooter zaten, gingen er met een sporttas, die naast de fiets stond, vandoor.


* SNELHEIDSCONTROLE BOOMPJES
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmiddag tussen half twee en kwart voor drie een radarsnelheidscontrole op de Boompjes. Van de 760 passerende automobilisten namen 40 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJ IN STERK VERVUILDE WONING ONTMANTELD

Omdat de bewoonster van een flatwoning aan de Palmentuin al enige tijd niets van zich had laten horen werd dinsdagmorgen door het Interventieteam van de gemeente Rotterdam, samen met wijkpolitiemedewerkers van het district Feijenoord-Ridderster, een onderzoek in haar woning ingesteld. De bewoonster bleek niet aanwezig, maar had de gehele woonkamer zo'n dertig centimeter extra 'opgehoogd' met vervuilde kleding, huisraad, etenswaren, blikken enzovoort. Tevens hadden een in de woning aanwezige hond en kat ook een forse bijdrage geleverd aan de enorme vervuiling, die tevens was gelardeerd met een behoorlijke stank. In een slaapkamer werd een hennepkwekerij ontdekt met z'n 225 plantjes en stekken. Samen met de voor de groei benodigde apparatuur werden de hennepplantjes in beslag genomen. De woning zal voorts zo spoedig mogelijk worden ontruimd en ontsmet. De beide huisdieren kregen voorlopig onderdak in een asiel.


* JONGEN BEROOFD VAN HANDTELEFOON
Dinsdagmiddag omstreeks kwart voor één werd een 16-jarige jongen uit Vlaardingen op de trap van het NS-station Zuid aan de Stoomtramweg door een lange negroïde man beroofd van z'n handtelefoon. Het slachtoffer werd eerst door de man aangesproken en gevraagd om een sigaret, waarna hij onder verbale bedreiging z'n zakken moest legen en z'n rugzak moest openen. Daaruit griste de man de handtelefoon en rende ermee weg.


* OVERVAL HAARIMPORTZAAK
SCHIEDAM - Dinsdagmiddag kort voor half vijf werd door een met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een haarimportzaak in de Lange Kerkstraat. Onder bedreiging van het vuurwapen eiste de man van een aantal in de zaak aanwezige medewerkers geld. Met een nog onbekend geldbedrag aan eurobuit ging de man er vervolgens rennend vandoor.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Personeel van de Wijkpolitie Bospolder-Tussendijken (District Rotterdam-West) stelde dinsdagmiddag op verzoek van de Afdeling Openbare Orde en Veiligheid van de Deelgemeente Delfshaven op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning in de Grote Visserijstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij 682 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag werden genomen. Personeel van Eneco constateerde dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt en sloot de elektriciteitsvoorziening af. Naar de bewoner, die niet thuis bleek, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* FIETSTER ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING
Dinsdagmiddag om kwart voor vier werd op de Tjalklaan een 53-jarige Rotterdamse op de fiets geschept door een auto, bestuurd door een 32-jarige Rotterdamse. Het slachtoffer liep daarbij ernstig hoofd- en beenletsel op en werd door GGD-personeel met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Volgens getuigen stak de fietster bij een groen verkeerslicht de Tjalklaan richting Spaanseweg over, terwijl de automobilist, die links voorgesorteerd stond plotseling de kruising op reed om rechtdoor te gaan, waarbij zij met haar auto de fietster aanreed.


* VERKEERSCONTROLES
Politiepersoneel van de districten De Noordhoek en Rotterdam-West hielden dinsdagmorgen op de Bergweg en Nieuwe Binnenweg algemene verkeerscontroles. Op de Bergweg gingen 42 automobilisten op de bon, omdat zij of hun mede-inzittenden geen gordel droegen of hun rij- of kentekenbewijs niet konden tonen. Op de Nieuwe Binnenweg kregen 10 automobilisten een bekeuring: negen voor het niet dragen van de autogordel en ''n voor een verlopen apk. Dinsdagmiddag werd op de Bergweg door politiepersoneel van het district De Noordhoek vervolgens nog een bromfietscontrole gehouden. Hier gingen 14 bromfietsberijders op de bon voor onder meer geen helm op en teveel vermogen van hun vervoermiddel.


* TIEN ILLEGALEN IN TRAILER OP HAVENTERREIN

Dinsdagmorgen werd door personeel van de Koninklijke Marechaussee en van een rederij, die op Engeland vaart, in een trailer op een haventerrein aan de Elbeweg in totaal tien illegalen aangetroffen. Het tiental, vermoedelijk negen Chinezen en één man zuidoosteuropese afkomst, werden aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingendienst van de politie Rotterdam-Rijnmond. Voor nader verhoor en onderzoek werden zij in vreemdelingen bewaring gesteld.


* MOTORRIJDER OVERLEDEN AAN GEVOLGEN VERKEERSONGEVAL

(Zie ook persbericht van 07/09/2002)
HELLEVOETSLUIS - Dinsdagavond overleed in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam een 27-jarige motorrijder uit Rockanje aan de gevolgen van een verkeersongeval dat vorige week vrijdagavond plaatsvond op de Rijksweg N57 bij Hellevoetsluis. Op de N57 reed een vrachtwagen in de richting van Goedereede, die was ingericht als praalwagen, waarop figuren stonden voor een lampionoptocht in Rockanje. Door nog onbekende oorzaak viel er een soort zilveren bal van de wagen, waardoor de bestuurder van een personenauto, die uit de tegenovergestelde richting kwam, schrok en remde. Achter deze auto reed de 27-jarige motorrijder uit Rockanje. Hij remde eveneens voor de bal, kwam daarbij ten val en kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terecht, waar hij werd overreden door een juist aankomende vrachtwagen.