TNT Post Groep NV

Verkoop postzegels en briefkaarten nu in 250 bejaardenhuizen en ziekenhuizen

Initiatief TPG Post tot uitbreiding dienstverlening bij zorginstellingen goed ontvangen

11 september 2002

TPG Post is erin geslaagd om samen met zorginstellingen de toegankelijkheid van haar dienstverlening voor de bewoners van bejaardenhuizen, verpleegtehuizen en ziekenhuizen fors uit te breiden. Door een uitstekend ontvangen mailing wist TPG Post het aantal verkooppunten in zorginstellingen met liefst 150 uit te breiden.

Het vergroten van de toegankelijkheid van de dienstverlening voor speciale groepen consumenten (zoals ouderen, gehandicapten en bewoners van dunbevolkte gebieden) was een van de plannen die TPG Post onlangs presenteerde als onderdeel van zijn visie op de toekomst van de postmarkt in Nederland. Op deze manier geeft het postbedrijf mede invulling aan zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid.

De toekomstvisie is neergelegd in de brochure 'Op weg naar grenzeloze concurrentie' waarin TPG Post de overheid een samenhangend pakket voorstellen doet voor een verantwoorde verdere opening van de Nederlandse postmarkt, vooruitlopend op de Europese liberalisering. In het verlengde van de door TPG Post voorgestelde duidelijkheid over de regelgeving stelt het postbedrijf onder andere toezeggingen voor de consument op het gebied van prijs, kwaliteit en toegankelijkheid van de dienstverlening in het vooruitzicht.

Door de positieve respons op de mailing van TPG Post hebben nu al 250 bejaardenhuizen, verpleegtehuizen en ziekenhuizen in Nederland de mogelijkheid om postzegels en briefkaarten te verkopen aan bijvoorbeeld bejaarden en mensen die slecht ter been zijn. Op de betreffende locaties wordt in samenwerking met de beherende stichtingen de dienstverlening van TPG Post aan de bewoners aangeboden. De postzegelboekjes en briefkaarten zijn verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de receptie, winkel of kantine van het zorgcentrum. Vaak zijn er vlakbij het zorgcentrum brievenbussen geplaatst waarin de kaart of brief direct gepost kan worden. In een aantal gevallen is het ook mogelijk om de post af te geven bij het verkooppunt of staat er een brievenbus in het zorgcentrum.

TPG Post blijft streven naar een zo breed mogelijke verkrijgbaarheid van postzegels en briefkaarten, bij onder andere boekenwinkels, supermarkten en zorginstellingen.

Koninklijke TPG Post is onderdeel van TPG dat wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten verleent. TPG heeft ruim 143.000 werknemers in 60 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2001 11,2 miljard. De omzet is gedurende het eerste halfjaar van 2002 met 4,2% gestegen. TPG N.V. is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.