Ingezonden persbericht

=== PERSBERICHT SOFTWAREGIDS ===

De Softwaregids gaat een samenwerkingovereenkomst aan met itsbusiness.nl.

De Softwaregids is de grootste, gratis toegankelijke software database in de Benelux waaraan momenteel ruim 2.550 aanbieders van software deelnemen met 9.000 geregistreerde titels.

Tenfold is al meer dan tien jaar een producent van gesponsorde televisie en is bekend van succesvolle TV-formule's zoals "De Digitale Revolutie" en "IT's Business". Andere bekende formules zijn De Gouden Koets, Eigen Huis & Tuin, Klussen & Wonen en Vakantie TV.

It's Business is een oplossings gericht concept waarbij via televisie en internet oplossingen worden geboden voor actuele automatiserings vraagstukken.
Iedere aflevering wordt opgebouwd rond een bepaald onderwerp met een of meerdere hoofdsponsors.
Het televisieprogramma's en de website verwijzen naar elkaar. De uitzendingen zijn iedere week op zaterdag, zondag en dinsdag op RTL5. Er zijn 39 afleveringen in de periode september 2002 t/m mei 2003 URL: http://www.rtl.nl/financien/itsbusiness/

De Softwaregids zal voor het komende televisie seizoen ondersteuning verlenen met de inventarisatie van de aanbieders van software.

Over de Softwaregids:
De Softwaregids is de grootste, gratis toegankelijke software database in de Benelux en is toegankelijk via de url's http://www.softwaregids.nl en http://www.softwaregids.be.
De softwaregids is een unieke, branchegerichte portal waarin door middel van productregistraties gegevens over alle verkrijgbare softwareprogramma's en aanbieders van software gerubriceerd terug zijn te vinden. Er kan worden gezocht op titel, leverancier of rubriek. Rubrieken zijn onderverdeeld in thuisgebruik, zakelijk gebruik en branchegerichte software. Op dit moment nemen 2.550 aanbieders software deel met een aanbod van ruim 9.000 titels.
Deze titels zijn onder andere opvraagbaar door middel van 25.000 verwijzingen naar algemene - en branchegerichte toepassingen. Een van de belangrijkste USP's van de softwaregids (en vanuit deze behoefte is deze ook ontstaan) is de mogelijkheid om per titel een aantal beroepsgroepen te koppelen waardoor branchegerichte software niet alleen verticaal maar ook horizontaal kan worden geëtaleerd. Kernwoorden zijn Volledigheid, Actualiteit, Accuratesse, Onafhankelijkheid, Betrouwbaarheid
Er wordt door een team van 3 man fulltime gewerkt aan uitbreiding, onderhoud en verbetering van de inhoud.
Tosco heeft sinds 2 jaar samenwerkingsovereenkomst met VNU waarbinnen is afgesproken dat VNU de Softwaregids zal integreren binnen haar eigen portal vnunet.nl.

DE ALLERBESTE HITS VIND JE IN DE SOFTWAREGIDS !