Korps: Friesland, plaats: Friesland 11-09-2002
Politieberichten van 11/9 (07.00 tot 13.00 uur)

Winsum: Inbraak bedrijf
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de St. Michaelsberch. Het hekwerk werd doorgeknipt en de voordeur van het bedrijf werd open gebroken. Men heeft alle ruimtes doorzocht. Tot nu toe alleen bekend, dat een klein geldbedrag is weggenomen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 51-jarige inwoner van Franeker.

Jubbega: autokraak
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een aan de Bramenstraat geparkeerd staande auto. Van het voertuig werd een portier geforceerd, waarna onder meer een autoradio, een zonnebril en een jas werden weggenomen. De 49-jarige eigenaar uit Jubbega deed aangifte.

Nijehaske: inbraak bedrijven
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijvengebouw aan het Business Park. In het pand, waar verschillende bedrijven zijn gevestigd, werd bij twee bedrijven de deur geforceerd. Er werd alleen geld weggenomen, bij elkaar een bedrag van rond de 100 Euro. De politie wil graag in contact komen met twee mannen die dinsdag rond 19.00 uur bij een in het pand gevestigd bedrijf aanbelden. Ook wil men graag in contact komen met getuigen die de beide mannen hebben gezien. Het gaat om twee mannen van vermoedelijk Marokkaanse afkomt. Een was ca. 25 jaar, 1,80 tot 1,85 meter lang, breed postuur, enigszins bol gezicht en kort, gemillimeterd haar. Hij droeg een blauwe rugzak op de rug. Ook de andere man had een blauwe rugzak, alleen droeg deze hem over de schouder. Hij was ongeveer 22 jaar, iets langer dan de andere man, slank postuur, slank gezicht, kort springerig zwart haar en hij droeg een blauwe spijkerbroek.