Ingezonden persbericht

INTEL MAAKT MMX-TECHNOLOGIE BESCHIKBAAR VOOR DRAADLOZE APPARATEN MET INTEL PERSONAL INTERNET CLIENT-ARCHITECTUUR

Intel® Wireless MMX-technologie en First Memory Subsystems-software voor het verbeteren van multimedia-, grafische en beveiligingsapplicaties voor draadloze telefoons en PDA's

INTEL Developer Forum, San Jose / Kontich, 11 september 2002 - Intel heeft nieuwe technologieën geïntroduceerd voor de productfamilie van processoren die gebaseerd zijn op de Intel XScale-technologie en het Intel StrataFlash®-geheugen. De technologieën zijn ontwikkeld om de gebruikersmogelijkheden van draadloze-communicatieapparatuur verder uit te breiden. De combinatie van Intel® Wireless MMX-technologie, Intel® Persistent Storage Manager en Intel® Flash Data Integrator maakt het mogelijk om de rijke en spannende content van pc-applicaties over te zetten naar draadloze en handheld-producten die gebruikmaken van de Intel® Personal Internet Client Architecture-bouwstenen.

De Intel Wireless MMX-technologie is een geavanceerde set van multimedia-instructies, voor het grootste deel afkomstig van de Intel® Architecture. Hiermee kunnen ontwikkelaars de kracht van de bewezen, standaard 64-bit, parallelle multimedia-architectuur overbrengen op toekomstige processoren die zijn gebaseerd op de Intel XScale-microarchitectuur. Zo kunnen pc-applicatieontwikkelaars die al bekend zijn met de MMX-technologie, makkelijk multimediatoepassingen poorten naar Intel PCA. Daarnaast biedt deze technologie een algemene set van multimedia-instructies voor ontwikkelaars die zich richten op draadloze en handheld-apparatuur. Zij kunnen hiermee snel geavanceerde multimedia- en beveiligingsapplicaties, zoals 2D- en 3D-gaming, streaming MPEG4, video, draadloze encryptie/decryptie, spraakherkenning en digitale montage, op de markt brengen.

"De Intel Wireless MMX-technologie ondersteunt het opzetten van desktopachtige multimediamogelijkheden voor de Intel XScale-technologie op een manier dat de prestaties verbeteren en het stroomverbruik lager wordt", zegt Ron Smith, Vice-President en General Manager van de Intel Wireless Communications & Computing Group. "Het beschikbaar maken van de duizenden MMX-gebaseerde applicaties uit de Intel® Pentium®-processorfamilie voor de Intel PCA-familie, zal het gebruik van draadloze apparaten in een stroomversnelling brengen. Daarnaast zal het de mogelijkheden van onze bouwstenen verder uitbreiden."

Intel Wireless MMX is de nieuwste technologie in een complete suite van algemene tools en mogelijkheden voor applicatieontwikkeling over alle Intel-architecturen. Intel en belangrijke derde partijen gaan ontwikkelaars een complete set van ontwikkel- en optimalisatietools bieden om het creëren van geoptimaliseerde applicaties op basis van Intel Wireless MMX-instructies te versnellen. Daartoe zijn de nieuwe Intel® XScale Microarchitecture Software Development Tools in bètaversie vrijgegeven. Deze bevatten een compiler, debuggers en simulators met ondersteuning van de Intel Wireless MMX-technologie. Om de portabiliteit van pc-applicaties verder uit te breiden, zullen bestaande optimalisatietools, zoals Intel® VTune en Intel® Integrated Performance Primitives, naar verwachting in nieuwe versies de Intel Wireless MMX-instructies ondersteunen. Deelnemers aan het Intel Personal Internet Client Architecture Developer Network hebben in een vroeg stadium toegang tot deze tools, zodat ze kunnen starten met softwareontwikkeling. De Intel Wireless MMX-technologie wordt ondersteund door toonaangevende besturingssystemen, waaronder WindowsCE.NET, SymbianOS, Palm OSv.5 en Linux van Monta Vosta en Embedix.

Nieuwe Flash-software
Met steeds meer multimedia- en beveiliging-content op draadloze en handheld-apparatuur neemt de belasting van geheugen en opslagbronnen significant toe. Om flash-subsystemen deze applicaties te laten ondersteunen, heeft Intel het eerste subsysteem voor Intel PCA beschikbaar gemaakt. Deze bevatten de nieuwste versies van Persistent Storage Manager-software (Intel PSM) en Flash Data Integrator-software (Intel FDI), die zijn geoptimaliseerd voor het Intel StrataFlash Memory.

Intel PSM- en Intel FDI-software maken het mogelijk dat draadloze applicaties direct vanuit het flash-geheugen kunnen worden gebruikt. Dit proces heet 'execute-in-place' en verbruikt minder stroom, presteert beter en biedt bescherming tegen dataverlies. Door volledig te profiteren van de hoge dichtheid en de lage kosten van de StrataFlash-geheugencode, maken Intel PSM en Intel FDI steeds vollediger gebruik van het gehele geheugen. Dit resulteert in meer efficiency in de opslag bij dataoplossingen van elke omvang voor draadloze apparaten.

Op dit moment zijn er al meer dan 100 miljoen draadloze apparaten met Intel StrataFlash-geheugen geleverd. Intel PSM en Intel FDI worden samen met Intel StrataFlash verkocht en zijn vanaf vandaag beschikbaar voor ontwikkelaars van derde partijen als onderdeel van het Intel PCA Developer Network. De nieuwste versies van de PSM- en FDI-software zijn specifiek ontwikkeld met het oog op de eisen van draadloze apparaten die gebaseerd zijn op de Intel PXA-familie van processoren. Meer informatie is beschikbaar op www.intel.com/go/flashw.

IDF Het Intel Developer Forum (IDF) is het belangrijkste hightech evenement voor hardware- en softwareontwikkelaars. Het IDF, dat jaarlijks over de gehele wereld wordt gehouden, brengt de belangrijkste partijen uit de industrie bij elkaar voor overleg en brainstormsessies over de nieuwste technologie en producten voor pc's, servers, communicatie- en handheld-apparatuur. Informatie over het IDF en Intel-technologie is te vinden op internet: http://developer.intel.com

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaande producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.

Voor verdere informatie:
Intel Corporation
Kristof Sehmke
Tel. +32 (0)3 450 0913
E-mail: Kristof.Sehmke@intel.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Caroline de Zoeten
Tel. +31 (0)30 656 5070
E-mail: caroline@lvtpr.nl

Intel is a registered trademark of Intel Corporation and its subsidiaries in the United States and in other countries. Other names and brands may be claimed as the property of others.