Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 11-09-2002 Persbericht District Aa en Dommel

ONDER INVLOED (Schijndel)

Dinsdagmiddag is op de Boschweg in Schijndel een 50-jarige automobilist uit Balen (België) bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man kreeg een geldboete opgelegd van EUR 400,00.

MISHANDELING (Boxtel)

Dinsdagavond is op de Raaphof in zijn woonplaats Boxtel een 19-jarige man mishandeld. De verdachte is een 63-jarige bewoner van genoemde straat die zich eerder had gestoord aan het gepraat onder zijn slaapkamerraam en het laten draaien van de motor van een personenauto. Hij had het slachtoffer en de onbekende bestuurder van de auto reeds aangesproken. De automobilist is daarna weggereden. De verdachte kwam daarna voor de tweede keer naar buiten en gaf het slachtoffer toen een stevige vuistslag op de mond. De verdachte is inmiddels kort gehoord.

DIEFSTAL AUTO (Vught)

Uit de showroom van een autobedrijf aan de Industrieweg in Vught zijn afgelopen nacht twee auto`s weggenomen. Het betreft een grijze Hyundai Coupe met het kenteken 98-JV-KJ en een zwarte Hyundai Trajet zonder kenteken.

AANRIJDING MET LETSEL (Vught)

Vanmorgen raakten twee meisjes op de Boxtelseweg in Vught zodanig gewond dat zij voor onderzoek zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. De bestuurster van een bromfiets, een 17-jarige Bossche, moest op genoemde weg uitwijken voor een auto, reed door het gras en zag geen kans een lantaarnpaal te ontwijken. Zij liep, eveneens haar achter op de bromfiets zittende 16-jarige vriendin uit Boxtel, beenletsel op.

POGING OPLICHTING (Schijndel)

Dinsdagmorgen kwam er een vrouw bij de pinautomaat aan de Juliananstraat in Schijndel. Zij zag boven de automaat een briefje hangen met daarop onder meer de tekst dat door een computerstoring de bankpas soms in de automaat blijft steken. Vervolgens werden er een aantal instructies gegeven, onder meer het enkele malen achtereen intoetsen van de pincode. Als het bankpasje dan nog niet te voorschijn komt zou het gedurende de openingstijden van de bank terug bezorgd worden. Tenslotte volgen de excuses voor het ongemak. De vrouw heeft het briefje van de automaat gehaald en ter beschikking gesteld van de bank. Bankpersoneel stelde vervolgens vast dat er lijmresten om de insteekgleuf voor de pas zaten en dat onbekenden vermoedelijk hebben geprobeerd op slinkse manier van argeloze klanten de bankrekening te plunderen. Bij de bank hebben zich nog geen benadeelden gemeld. Ook bij de politie zijn nog geen aangiftes van oplichting middels deze werkwijze binnen gekomen.

GEWOND BIJ AANRIJDING

Woensdagmiddag is in zijn woonplaats Boxtel een 18-jarige automobilistgewond geraakt. Hij verloor op de Parallelweg Zuid ter hoogte van een verkeersheuvel de controle over zijn voertuig. Hij raakte vervolgens een betonnen paaltje, schampte een paal van de schutting van de tuin van een woning aan genoemde weg, reed vervolgens door de tuin en naam daar een brievenbus mee. Daarna raakte hij een meetpaal van Essent en kwam op de inrit van de Baanderije tot stilstand. Twee andere personenauto liepen schade op door het rondvliegende puin. De bestuurder is met neus en elleboogletsel opgenomen in het ziekenhuis.