Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 16.00 uur) Woensdag 11 september 2002

Maastricht, jeugdige diefjes:
Twee tienjarige jongetjes hebben dinsdag 10 september 2002 in een winkel gevestigd in de Brusselsepoort te Maastricht een winkeldiefstal gepleegd. Beiden ontvreemdden pakken kaarten met een waarde van bijna 20 euro. Bij de diefstal werden zij echter betrapt door het winkelpersoneel die de politie van de diefstal in kennis stelde. De politie nam de twee jeugdige diefjes mee naar het politiebureau. Omdat het strafrechtelijk minderjarigen beneden de leeftijd van 12 jaar betroffen werden de ouders in kennis gesteld van de diefstal. Het duo werd aan het politiebureau opgehaald. De twee jeugdigen kregen van het winkelbedrijf een winkelverbod voor de tijdsduur van een jaar opgelegd.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen:
Dinsdagmiddag 10 september 2002 heeft de politie in een woning aan de Ambyerstraat-Zuid te Maastricht een hennepkwekerij aangetroffen. Na monsterneming van de henneplanten en na overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de gehele kwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij in de woning aan de Ambyerstraat-Zuid te Maastricht stelde de politie dinsdagmiddag een onderzoek in. In een schuur behorende bij de woning trof de politie 191 hennepplanten aan die beschenen werden door 7 assimilatielampen. Verder trof de politie een afzuiginstallatie aan alsmede een koolstoffilter. De politie heeft van de hennepplanten een monster genomen en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, bedreiging:
De politie heeft dinsdagavond 10 september 2002 een 18 jarige inwoner van Maastricht aangehouden die een bewoonster van de Mr. Ulrichweg te Maastricht bedreigde met een mes.
In de woning aan de Mr. Ulrichweg was de latere verdachte op bezoek. Na een onenigheid escaleerde de onenigheid waarbij enkele klappen werden uitgedeeld. De verdachte werd door het gezin de woning uitgewerkt waarna hij uit boosheid een ruit van de toegangsdeur met zijn voet intrapte. Daarbij liep hij een behoorlijke bloedende snijverwonding op. De vrouw des huizes wilde de gewonde man toch ondanks de problemen helpen, maar werd door de verdachte op straat bedreigd met een mes. Daar bleef het bij en hij liep weg. Kort daarna werd hij door de politie op straat aangetroffen waarna hij aangehouden werd. Hij werd het eerst naar het ziekenhuishuis overgebracht waar de opgelopen verwonding werd gehecht. Daarna werd hij voor verder onderzoek aan het politiebureau ingesloten. In de loop van de avond werd hij in verzekering gesteld. Tegen hem wordt wegens de vernieling en de bedreiging proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, motoragent tijdens controle aangereden: Een motoragent van de politie in het district Maastricht is vanmorgen 11 september bij een verkeerscontrole op de Champs Elyseeweg te Maastricht aangereden door een snorfietser die een stopteken negeerde.

De motoragent, staande op de weg van de Champs Elyseeweg te Maastricht, gaf omstreeks 08.30 uur aan de snorfietser een stopteken omdat deze met hoge snelheid en veel geluid naderde. De bestuurder van de snorfiets minderde echter geen vaart en reed recht op de motoragent in. Er volgde een aanrijding waarbij de motoragent fors werd aangereden tengevolge waarvan hij kwam te vallen. Ook de bestuurder van de snorfiets kwam te vallen. Hij krabbelde op en wilde er te voet vandoor gaan. Dit werd echter belet door de motoragent. De bestuurder van de snorfiets, een 18 jarige inwoner van Maastricht, werd daarop aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, maar werd in de boeien geslagen. Hij werd aan het politiebureau ingesloten en later op de dag in verzekering gesteld. De motoragent heeft zich meteen na de aanhouding onder doktersbehandeling moeten stellen. Hij liep onder andere meerdere kneuzingen op aan zijn benen en borstkas. Zijn motorhelm, een integraalhelm, brak door de klap van de aanrijding. Een stuk van de kinbescherming lag enkele meters verder op de weg. Had hij de helm niet gedragen, was het letsel waarschijnlijk veel erger geweest.
Bij technischonderzoek aan de snorfiets bleek dat deze een snelheid kon bereiken van 68 echte kilometers, terwijl een snorfiets slechts 25 km per uur mag rijden. Tegen de aangehouden verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens poging tot doodslag.