Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-09-2002
Persberichten district Heerlen (HP 16.00 uur)
Heerlen, inbraak in school:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een school gelegen aan de Heldevierlaan te Heerlen. Na een melding van een inbraak werd een politiepatrouille ter plaatse gestuurd. Op het schoolplein trof de politie een computer aan welke uit het schoolcomplex afkomstig was. De inbreker bleek een ruitje aan de achterzijde van de school ingeslagen te hebben waardoor hij de toegang tot het schoolcomplex kreeg. Omdat niet uitgesloten was dat er mogelijk nog inbrekers in het complex aanwezig waren werd de school afgezet en werd met een politiehond in het complex een onderzoek gedaan. Er werden echter geen inbrekers meer aangetroffen. Tijdens de rondgang door het complex werd op de eerste etage een cd-speler losgekoppeld aangetroffen welke klaar werd gezet om meegenomen te worden. Kennelijk is de inbreker gestoord door de komst van de politie en wist hij ongezien te verdwijnen. Of er daadwerkelijk iets ontvreemd werd moet nog worden vastgesteld.

Brunssum, woninginbraak:
Tussen afgelopen vrijdag en maandag 10 september 2002 heeft in een woning aan de Europalaan te Brunssum een inbraak plaatsgevonden. Tijdens de afwezigheid van de bewoners wist de inbreker in de woning te geraken. Mogelijk heeft hij gebruik gemaakt van een valse sleutel of wist hij door te hengelen de voordeur te openen. De woning bleek geheel doorzocht te zijn waarbij een videorecorder, twee horloges, enkele bankpasjes en kledingstukken werden ontvreemd. De inbraak werd maandagmiddag ontdekt bij thuiskomst van de bewoners. De daarop volgende dag deden de bewoners van de inbraak aangifte bij de politie. De politie stelt een verder onderzoek in.

Heerlen, winkeldief betrapt:
Een 44 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdag 10 september 2002 rond het middaguur betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De man nam in het kledingbedrijf gevestigd in het Coriocenter te Heerlen een spijkerbroek weg. Zonder deze te betalen verliet hij de zaak maar werd aan de uitgang door winkelpersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij is in het kader van snelrecht gedagvaard om zich bij de Officier van Justitie te verantwoorden. De gestolen spijkerbroek is inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Kerkrade: aangehouden met softdrugs in bezit:
Twee jonge Duitse mannen van respectievelijk 20 en 18 jaar zijn op dinsdagmiddag tijdens een controle aangehouden in de Rolduckerstraat te Kerkrade. Omdat het vermoeden bestond dat er verdovende middelen in hun voertuig waren, werd deze onderzocht. Hierbij werd op de achterbank van de auto een pakketje aangetroffen waarin 100 gram marihuana zat verpakt. Op beide verdachten werd snelrecht toegepast, waarbij hun een transactie werd voorgelegd van elk 240 euro. Hierna zijn beide verdachten heengezonden. Hen werd een mededeling uitgereikt dat zij gedurende een jaar ongewenst zijn in Nederland.