Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 16.15 uur) Woensdag 11 september 2002

Roosteren, diefstal:
Maandag 9 september 2002 is bij een tankstation aan de A2 ter hoogte van Roosteren benzine gestolen.
Omstreeks 01.05 uur zag een medewerker van het tankstation dat een man tussen de 25 en 30 jaar voor 34,54 euro benzine tankte. Deze laatste sprak daarna nog even met de ongeveer even oude vrouwelijke bestuurder van de auto. Daarna stapte de man weer in de witte Toyota en onmiddellijk ging de wagen ervandoor richting Maastricht. De aangever vertrouwde het al vanaf het begin niet. Hij denkt dan ook dat er opzet in het spel is. De politie stelt verder onderzoek in.

Geleen, controle zwaar vervoer:
Dinsdag 10 september 2002 om 13.15 uur is op de westelijke rijbaan van de A2 onder Geleen de chauffeur van een vrachtauto aangehouden Bij weging bleek dat de vrachtwagen 12.000 kg meer woog dan het maximaal toegestane totaalgewicht. De chauffeur heeft een rijverbod gekregen en het te veel aan klei/zand is overgeladen naar een andere vrachtwagen. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.

Sittard, diefstal uit schuur:
Dinsdag 10 september tussen 13.00 en 13.15 uur is op de Beatrixlaan in Sittard een fiets uit een berging gestolen.
De eigenaresse zag hoe een onbekende man haar fiets uit haar schuur haalde. De vrouw rende naar buiten en gaf een gil. De huisschilder vroeg hierop wat er aan de hand was en vervolgens is een van de schilders met zijn busje achter de dief aan gegaan. In de Kastanjelaan heeft hij de dader te pakken gekregen. De grijze Citybike, van het merk Giant, is nu weer bij de rechtmatige eigenaar. De dief wist echter te ontkomen. De dader heeft ook een groene herenfiets achtergelaten op de oprit van de vrouw. De politie stelt verder onderzoek in.

Geleen, openlijke geweldpleging:
Dinsdag 10 september 2002 heeft de politie melding gekregen van een vechtpartij aan de Beekhovenstraat in Geleen.
Een vijftiental jongeren zou met elkaar op de vuist zijn gegaan. In een woning aan de Kinkenweg trof de politie een 21-jarige inwoner van Beek liggend op de bank aan. Deze zei dat een groep jongeren hem over zijn hele lichaam heeft geschopt, ook hebben ze hem met honkbalknuppels geslagen. Voor de zekerheid is een ambulance gebeld die het zwaar mishandelde slachtoffer naar het ziekenhuis heeft gebracht. Vooral op zijn onderrug waren duidelijk sporen van slagen met knuppels en schoppen zichtbaar. Daarnaast waren over zijn hele lichaam blauwe plekken en schaafwonden zichtbaar.

Een getuige van de vechtpartij verklaarde dat een van de relschoppers met een vuistvuurwapen heeft geschoten. Onderzoek op de plaats delict naar hulzen en of het vuurwapen leverde echter niets op. Het 21-jarige slachtoffer was niet in staat om aangifte te doen. Een van de verdachten, een 19-jarige inwoner van Geleen, is vannacht in zijn woning aangehouden. Omdat hij degene is die geschoten zou hebben is ook in zijn woning, tevergeefs, naar het vuurwapen gezocht. Woensdagmorgen zijn ook nog drie andere verdachten aangehouden in hun woning. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Urmond en twee inwoners van Geleen (17 en 19 jaar). Ook is opnieuw (zonder resultaat) op de plaats delict gezocht naar hulzen en het vuurwapen. Tegen de aangehouden verdachten wordt proces verbaal opgemaakt wegens openlijke geweldpleging.

Tijdens de Love-Parade afgelopen zondag is het 21-jarige slachtoffer uit Beek ook al mishandeld, mogelijk door dezelfde daders. Rond 23.30 uur liep hij toen over de Markt in Geleen. Naar eigen zeggen stootte de aangeschoten man per ongeluk een andere man aan. Deze daagde hem hierop uit tot een gevecht. Later is het toch tot een gevecht gekomen op de Markt. Na twee harde klappen op zijn achterhoofd, is het slachtoffer op de grond geduwd en van alle kanten geschopt en geslagen. Toen de politie in de buurt kwam, stopte het geweld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en stelt verder onderzoek in naar beide geweldplegingen.