Gemeente Dalfsen

11-09-2002

Bouw multifunctioneel kindercentrum Nieuwleusen

Dalfsen - Het multifunctionele kindercentrum in Nieuwleusen is zo goed als klaar voor gebruik. Na het startsein op 12 maart van dit jaar is er voortvarend gewerkt aan de bouw met als resultaat dat de planning ruimschoots is gehaald. De oplevering van het gebouw heeft inmiddels plaatsgevonden. Na het uitvoeren van afrondende werkzaamheden kunnen de gebruikers nog dit jaar hun intrek nemen in het centrum.

Het kindercentrum is gehuisvest aan de Kon. Julianalaan, in het middengebied van Nieuwleusen. Het biedt onderdak aan peuterspeelzaal 't Uilenestje, kinderopvang 't Hummelhof en de buitenschoolse opvang, verzorgd door
't Ukkie.

De huidige huisvesting van de peuterspeelzaal en de kinderopvang voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. 't Uilenestje maakt gebruik van het voormalige schoolgebouw aan het Oosterveen. Dit gebouw heeft te kampen met achterstallig onderhoud. 't Hummelhof maakt op dit moment nog gebruik van twee woningen aan het Constatijnplein. Ook deze huisvesting is verre van ideaal. De buitenschoolse opvang is een nieuwe voorziening die het kindercentrum straks te bieden heeft. De uitvoering hiervan is in handen van BV 't Ukkie uit Zwolle.

Het kindercentrum gaat in de kern Nieuwleusen een belangrijke rol vervullen voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Opzet van de gezamenlijke huisvesting is dat het peuterspeelzaalwerk, de kinderopvang en de buitenschoolse opvang elkaar versterken in kwaliteit, aantrekkelijkheid en aanbod naar de ouders of verzorgers. Het centrum heeft ruimte voor twee groepen peuters. De kinderopvang biedt 37 kindplaatsen en binnen de buitenschoolse opvang kunnen per dag 20 kinderen opgevangen worden.
De realisatie van het project is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Europees Oriëntatie- en garantiefonds voor de landbouw. De bouw is uitgevoerd door bouwbedrijf Beverwijk en zonen b.v. uit Balkbrug.