Gemeente Emmen


---

Persbericht: APV aangevuld voor parkeren, 11 september 2002

Met aangepaste APV kan politie beter handhaven
APV aangevuld met bepalingen over parkeerexcessen ,/big>

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te vullen met bepalingen over parkeerexcessen. Doel van de aanpassing is de politie juridisch beter in staat te stellen parkeerexcessen te handhaven. Doel is tevens de APV in overeenstemming te brengen met landelijke regelgeving.

Mede door het toenemend autobezit en autogebruik en door de toenemende bedrijvigheid in onze gemeente, kregen de wijkagenten steeds vaker klachten over voertuigen die op ongeoorloofde plaatsen geparkeerd staan. Bijvoorbeeld het parkeren van vrachtwagens in woonwijken is al lange tijd een doorn in het oog van bewoners en erkende overlegpartners. Omdat echter de huidige APV de politie onvoldoende basis gaf om adequaat op te kunnen treden, was wijziging van de bestaande APV dringend gewenst. Daarom is in nauw overleg met de politie de APV met bepalingen over parkeerexcessen uitgebreid.

Buitensporig
Met parkeerexcessen worden bedoeld geparkeerde voertuigen die qua aard en grootte in relatie tot de parkeergelegenheid die de weg biedt aan andere parkeerders, als buitensporig kunnen worden aangemerkt. Ook geparkeerde voertuigen die hinder veroorzaken vallen onder de werking van de APV. Met hinder wordt onder meer bedoeld het belemmeren van uitzicht, veroorzaken van onveiligheid, geluidoverlast, verspreiden van stank, veroorzaken van verontreiniging van de weg, en aantasting van het uiterlijk aanzien van de gemeente.

Voertuigcategorieën
De belangrijkste voertuigcategorieën die vallen onder de nieuwe bepalingen zijn: voertuigen van autobedrijven; sloopvoertuigen; reclamevoertuigen; grote voertuigen (w.o. vrachtwagens), caravans en aanhangwagens.
De (concept-)verordening ligt ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis en in de Centrale bibliotheek.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen