Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet milieubeheer

Algemeen

De meeste bedrijven die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu en/of overlast (hinder) kun-nen veroorzaken, vallen onder de Wet milieubeheer. Voor een groot aantal gevallen betekent dit dat deze bedrijven een vergunning moeten hebben. Een verleende vergunning geldt in principe ook voor verande-ringen van de inrichting die geen, dan wel uitsluitend gunstige gevolgen hebben voor het milieu. Voor een dergelijke verandering hoeft dan geen vergunning te worden aangevraagd, maar kan volstaan worden met een melding hiervan aan het bevoegd gezag.

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft op 10 juli 2002 een mel-ding op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een melding van De Zuiderster voor de verandering van de in de inrichting gebezigde werkwijze.
De melding heeft betrekking op de aan de inrichting verleende vergunning van 4 april 1989.
De voorschriften die verbonden zijn aan de vigerende vergunning, waarborgen voldoende bescherming van het milieu. De inrichting is gevestigd aan de Hoofdweg 18 in Capelle aan den IJssel.

Inzage

De melding en de overige van belang zijnde stukken kunt u van 12 september 2002 tot en met 23 ok-tober 2002 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:
- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 in Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);
- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 in Schiedam.

Indien daar telefonisch om wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR, telefoonnummer 010-2468402, en bij de ge-meente Capelle aan den IJssel, telefoonnummer 010-2848662.

Bezwaar en beroep

Ingevolge artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan een gemotiveerd bezwaar worden inge-diend tegen dit besluit. Dit moet geschieden binnen een termijn van zes weken, die ingaat op de dag na de dag van verzending van dit besluit en onder vermelding van Awb-bezwaar in de linkerbovenhoek van de enveloppe en het bezwaarschrift.
Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan ons college, door toezending aan de directeur van de DCMR Milieudienst Rijnmond. Krachtens artikel 6.16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit besluit niet.

Indien bij ons een bezwaarschrift is ingediend, kan in spoedeisende gevallen, ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht, juncto hoofdstuk 20 van de Wet milieubeheer en artikel 36 van de Wet op de Raad van State, tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Wij verzoeken u om ons hiervan op de hoogte te stellen door het sturen van een afschrift aan ons colle-ge, per adres DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam.

Inlichtingen

Voor informatie over de melding kunt u zich wenden tot de heer C.A. Vogel van de DCMR, telefoon-nummer 010-2468682.

Voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bu-reau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoonnummer 010-2468402.