Gemeente Eemnes

Gemeenteberichten week 37

Bouwplannen

Ingekomen meldingen/aangevraagde bouw- en aanlegvergunningen
- Rijksweg 7, bouwen erker, ingekomen 2 september 2002.
- Bramenberg 9, bouw bedrijfsverzamelgebouw, ingekomen 3 september 2002.

- Hondsdraf 30, plaatsen dakkapel, ingekomen 5 september 2002.
- Patrijzenhof 115, plaatsen schutting en vergroten schuur, ingekomen 5 september 2002.

Verleende toestemming/bouw- en monumentenvergunningen
- Wakkerendijk 104, verbouwen woning, verzonden 4 september 2002.
- Lambertsveen 19, bouwen berging aan zijkant woning, verzonden op 11 september 2002.

- Zomertaling 35, vergroten entree, verzonden op 11 september 2002.
Kapvergunningen

Ingekomen aanvragen

- Rietgors 32, twee coniferen.

- Meentweg 21, een ceder.

- Aartseveen 20, een denneboom en een prunus.
Verleende kapvergunningen

- Rietgors 32, twee coniferen.

Voor meer informatie over bouwplannen kunt u zich wenden tot mevrouw Loman of de heer Schiere en voor kapvergunningen tot de heer Leys, allen van de sector VROM.

Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders.

Tegelijkertijd kunt u bij spoed (schriftelijk) een voorlopige voorziening vragen bij de president van de rechtbank, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen 109,- voor burgers en 218,- voor rechtspersonen.

Bestemmingsplannen

Ingekomen verzoek om vrijstelling bestemmingsplan Verzoek om vrijstelling bestemmingsplan Wakkerendijk-Meentweg, 1e wijziging (1999), voor de opslag van diverse bouwmaterialen in een loods achter de woning Wakkerendijk 104.
Op het perceel is tevens van toepassing het Wijzigingsplan ex artikel 4, lid 8 (Beëindiging agrarisch bedrijf Wakkerendijk 104). Het verzoek om vrijstelling ligt gedurende vier weken ter inzage bij de sector VROM in het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen.

Voorgenomen vrijstelling bestemmingsplan

- Wezeboom 4, vergroten woning.

Er kan uitsluitend toestemming worden verleend na vrijstelling van het bestemmingsplan. Dit bouwplan ligt vanaf 13 september 2002 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij Burgemeester en Wethouders.


Gemeentediensten gesloten

Vrijdag 13 september zijn het gemeentehuis en het Eemnesser deel van de gemeentewerf gesloten in verband met de jaarlijkse uitgaansdag van het personeel.
Voor aangifte van overlijden of geboorte kunt u terecht bij de basisadministratie in het gemeentehuis van 8.00 tot 8.15 uur.

Kinderopvang in Eemnes: de laatste ontwikkelingen

Dit voorjaar is in opdracht van de gemeente een inventarisatie gemaakt van de behoefte aan kinderopvang in Eemnes. De uitkomst van dat onderzoek maakt duidelijk dat realisatie van kinderopvang op korte termijn zeer wenselijk is. Vervolgens is een beleidsvisie opgesteld op grond waarvan concrete plannen werden gemaakt.

Omdat waarschijnlijk pas na 2005 voor een permanent onderkomen voor kinderopvang gezorgd kan worden, zullen wij de voorziening voorlopig moeten huisvesten op een tijdelijke locatie. Het voornemen voor tijdelijke huisvesting op het terrein ten oosten van de Hilt wordt op 30 september 2002 aan de raad voorgelegd.

Uit telefonische reacties die wij met regelmaat ontvangen blijkt dat veel ouders hun kinderen nu al willen inschrijven voor een plaats in de toekomstige kinderopvang. Tot nu toe was daar nog geen gelegenheid voor, omdat de keuze voor de organisatie die de opvang gaat aanbieden nog niet definitief is. Wij verwachten dat deze beslissing op korte termijn genomen zal worden.

Om tegemoet te komen aan de wens van ouders zal op het gemeentehuis een intekenlijst gelegd worden, waarop men kan aangeven dat men belangstelling heeft. Deze geïnteresseerden ontvangen zo snel mogelijk de informatie over waar en wanneer zij zich kunnen aanmelden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw R. van der Veen, tel. 5390674

Open Monumentendag 2002

Op zaterdag 14 september aanstaande vindt de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. Ook in Eemnes gaat dit niet onopgemerkt voorbij.

De RK Kerk (Sint Nicolaaskerk) aan de Wakkerendijk 58 opent vanaf 10.00 tot 17.00 uur de deuren. De Oudheidkamer aan de Raadhuislaan 2a is van 14.00 tot 16.00 uur geopend.

Ook het gemaal 't Sluisje aan het einde van de Vaartsteeg is zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. 's Middags zullen de machines in het gemaal twee keer in werking worden gezet. Het gemaal zal dan 'droog' malen. Zeker de moeite waard!

Wethouder mevrouw J.M.G. Aarsen-Wolters zal de dag om 10.00 uur openen in de RK Kerk aan de Wakkerendijk. Overigens is al het voorgenoemde gratis te bezoeken.

Zie www.openmonumentendag.nl voor open monumenten in de omliggende gemeenten.

Landelijke collectieve sloopregeling GLTO

In veel gemeenten worden momenteel sloopvergunningen afgegeven aan agrariërs die in het kader van de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken (RBV) bedrijfsgebouwen willen slopen.

Om agrariërs te ondersteunen bij de sloop van bedrijfsgebouwen heeft GLTO (Gewestelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) samen met haar zusterorganisaties in Limburg en Noord-Brabant een collectieve sloopregeling opgezet. De sloopregeling is bedoeld voor deelnemers aan de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken, maar ook andere agrariërs die gebouwen willen slopen kunnen deelnemen.

De gezamenlijke aanpak heeft veel voordelen voor de boeren. Deelnemers zijn in veel gevallen gunstiger en voordeliger uit dan dat ze de sloop individueel regelen. GLTO heeft met het sloopbedrijf AVR een contract kunnen afsluiten. Dit heeft geleid tot een gunstige prijs- en kwaliteitsverhouding. Bovendien zijn de deelnemers ook verzekerd van een zorgvuldige en milieuverantwoorde aanpak. In Limburg zijn al goede ervaringen opgedaan met deze collectieve sloopregeling. Tot nu toe heeft ongeveer de helft van de geïnteresseerden besloten de sloopwerkzaamheden door het bedrijf uit te laten voeren.

Boeren die meer informatie willen over de collectieve sloopregeling of willen deelnemen aan de regeling kunnen zich melden bij het GLTO Informatiecentrum, telefoon (0900) 2020550. Aanmelding per e-mail is ook mogelijk via info@glto.nl.