Gemeente Leeuwarden

Kadernota voor nieuw welstandsbeleid ¦ Fusie Bestuursacademie Noord-Nederland ¦ Bijdrage voor Straatmagazine De Riepe ¦ Verbetering bereikbaarheid industrieterrein Leeuwarden-Oost en bedrijventerrein Hemrik (West) ¦ Bijdrage voor Stichting Leeuwarden Kennisstad ¦ Programmabegroting 2003 vastgesteld ¦ Exploitatie VRI-kasten en driehoeksborden ter regulering wildplakken ¦ Hoe stuurt u een brief aan de gemeenteraad of aan het college van burgemeester en wethouders? Kadernota voor nieuw welstandsbeleid

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om de Kadernota Welstandsbeleid vast te stellen. In de nota worden uitspraken gedaan over toetsingscriteria voor welstandstoezicht. Per 1 januari 2003 is de wijziging van de Woningwet van kracht. Belangrijk punt daarin is de verbetering van het welstandstoezicht voor bouwwerken. De gemeente is hiervoor verantwoordelijk Dit toezicht moet gebeuren aan de hand van zo concreet mogelijke beoordelingscriteria. De vastgestelde kadernota dient als basis voor de nieuw op te stellen Welstandsnota. Hierin wordt ook de werkwijze van de welstandscommissie Hûs en Hiem (belast met de uitvoering) aangepast, zodat de welstandsbeoordeling openbaar, transparant en controleerbaar plaats vindt.

De kadernota is hier vanaf 12 september te downloaden

Collegebesluit: 10 september 2002

Fusie Bestuursacademie Noord-Nederland

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in te stemmen met de voorgenomen privatisering en fusie van de Bestuursacademie Noord-Nederland (BANN) met de Bestuursacademie Oost-Nederland en op termijn met de Bestuursacademie Randstad. Tevens is ingestemd met een eenmalige bijdrage aan de BANN van ¤ 129.600,- en een jaarlijkse bijdrage van ¤ 6.300,- met ingang van 2003.

Het college van b.en w. bepleit bij het Algemeen Bestuur van de BANN dat er een opleidingsplek in Noord-Nederland blijft.

Collegebesluit: 10 september 2002

Bijdrage voor Straatmagazine De Riepe

Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de Stichting Werkprojecten Groningen voor het jaar 2002 maximaal 4.537,80 beschikbaar als incidentele bijdrage voor het Straatmagazine De Riepe in Leeuwarden. Het verzoek voor een bijdrage over het jaar 2001 is afgewezen.

Stichting Werkprojecten Groningen biedt langdurig werklozen, werkzoekende jongeren en ook dak- en thuislozen en verslaafden een perspectief op een toekomst met werk. Sinds 1998 wordt De Riepe verkocht in Leeuwarden, waar ongeveer 60 verkopers actief zijn.

Collegebesluit: 10 september 2002

Verbetering bereikbaarheid industrieterrein Leeuwarden-Oost en bedrijventerrein Hemrik (West)

Het college van burgemeester en wethouders heeft het herziene projectplan Samenhangende revitalisering en verbeterde bereikbaarheid van het industrieterrein Leeuwarden-Oost en het bedrijventerrein Hemrik (West) in Leeuwarden vastgesteld. Daarnaast heeft b. en w. ingestemd met kredietverstrekking van 2.042.010,- voor de aanpassing van de Plutoweg op de Anne Vondelingweg en 567.225,- voor de aanpassing van de Langdeelstraat.

Collegebesluit: 10 september 2002

Bijdrage voor Stichting Leeuwarden Kennisstad

Het college besluit om voor 2002 een bijdrage van ¤ 21.174,- aan de Stichting Leeuwarden Kennisstad toe te kennen. Het doel van de Stichting Leeuwarden Kennisstad is het versterken van de uitstraling van Leeuwarden als HBO-stad. Daartoe worden jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd.

Collegebesluit: 10 september 2002

Programmabegroting 2003 vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft de programmabegroting 2003, waarin de begroting 2003 en perspectief 2003 2006 zijn samengevoegd, vastgesteld.

Op 2 oktober aanstaande wordt de stukken besproken in de commissie Bestuur en Middelen. Op 4 november aanstaande zal de raad hierover besluiten.

Collegebesluit: 10 september 2002

Exploitatie VRI-kasten en driehoeksborden ter regulering wildplakken

Het college heeft besloten om het contract met Bizon Media Groep BV, voor het recht op beplakking van de VRI-kaste, te verlengen voor een periode van drie jaar. Dit tegen een jaarlijkse vergoeding van 454, -.

Het contract met DS-producties voor de exploitatie van 20 driehoeksborden wordt eveneens verlengd voor een periode van drie jaar. Dit tegen een vergoeding van 700, -. Tevens vindt een uitbreiding plaats met 10 driehoeksborden. Ten behoeve van een grote krapte die er is voor de aankondiging van laagdrempelige lokale culturele activiteiten. Bovendien zal DS-producties de gehele stad vrij waren van wildplakkerij tegen een vaste jaarlijkse vergoeding van 3.200, --

Collegebesluit: 10 september 2002