Gemeente Almere


Blauwe zones ingesteld rondom stadscentrum

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om per 1 november 2002 in delen van Stedenwijk-Midden, Stedenwijk-Noord, Staatsliedenwijk, Randstad en Filmwijk parkeerschijf-zones in te stellen. Deze blauwe zones zijn ingesteld vanwege de parkeeroverlast door de invoering van betaald parkeren in het stadscentrum. Met ingang van 1 november 2002 gelden de blauwe zones van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur. Gedurende die tijd is parkeren met de parkeerschijf niet langer dan 1 uur toegestaan.

Klik voor een uitvergroting op de link hieronder

Klik hier voor uitvergroting van de kaart met de blauwe parkeerzones .

Wijzigingen

Het principebesluit van 2 april 2002 om blauwe zones rondom het stadshart in te voeren, is door reacties tijdens de inspraak/informatiebijeenkomsten en schriftelijke zienswijzen op een aantal onderdelen gewijzigd. De maximale parkeerduur met gebruikmaking van de zogenaamde bezoekerskaarten is nu vastgesteld op 4 uren. Dit is inclusief 1 uur parkeerduur met de parkeerschijf. Daarnaast is de blauwe zone uitgebreid met een aantal straten; de Lucille Ballstraat, Greta Garboplantsoen, Orson Wellestraat, James Stewartstraat tot nr. 100, Grace Kellystraat en Hollywoodlaan tussen Orson Wellestraat en Grace Kellystraat. Voor de Staatsliedenwijk is de Kroonprinsstraat toegevoegd. In de Stedenwijk-Midden is daarentegen een straat verwijderd, namelijk de Kampenweg tussen de Amsterdamweg en het Tsjaikowskypad.

Verschillende kaarten

Bewoners, ondernemers en werknemers van bedrijven in de blauwe zonegebieden kunnen gratis ontheffing aanvragen om te kunnen parkeren zonder parkeerschijf op de openbare parkeerplaatsen, die voorzien zijn van een blauwe streep.

Er zijn bezoekerskaarten in combinatie met de parkeerschijf, waarmee de maximale parkeerduur op 4 uur komt. Dit is inclusief 1 uur parkeerduur met de parkeerschijf. Deze bezoekerskaarten kosten ¤ 5,- per stuk.

Verder wordt per huishouden en onderneming 1 bezoekerskaart verstrekt, die geldig is van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur. Prijs van deze bezoekerskaart is ¤ 10,-. Ook deze kaart kan alleen samen met de parkeerschijf gebruikt worden.

Namens de gemeente geeft de Parkeerwinkel Almere, Flevostraat 6, de ontheffingen en bezoekerskaarten uit. Daar kunt u uw ontheffing aanvragen, kaarten kopen en vragen stellen.

Voorruit

Als ontheffing moet een document zichtbaar achter de voorruit van de auto worden aangebracht. Hierop wordt het kenteken vermeld. Op de bezoekerskaart, die per huishouden wordt verstrekt, wordt het adres vermeld. De andere bezoekerskaarten, moeten samen met een parkeerschijf worden gebruikt. Ook deze schijf kan bij de Parkeerwinkel worden gekocht.

(geplaatst dd 10/09/2002)