Ingezonden persbericht
Pupil van Jan de Rooy na ingreep vier maanden uit de roulatie

Schouderoperatie voor Deborah Gravenstijn


WEELDE - Judoka Deborah Gravenstijn meldt zich morgen, donderdag 12 september, in het ziekenhuis in Veldhoven bij chirurg Lim voor een operatie aan haar schouder. De fysiotherapeute van de luchtmacht kampt al sinds het EK in het Sloveense Maribor, in mei van dit jaar, met een blessure aan het gewricht. Om die reden moest ze onlangs ook afzeggen voor het WK voor landenteams.

Specialist Rien Heijboer van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum besloot tot medisch ingrijpen en verwees de binnenkort in Rotterdam woonachtige Gravenstijn door naar zijn collega Lim. Die is een autoriteit op het gebied van schouders en opereerde in het verleden onder meer Jessica Gal.

Ofschoon het hechten van de labrum en inkorten van de banden maar een paar uur vergt, is de pupil van Jan de Rooy naar verwachting ongeveer vier maanden uitgeschakeld. Gravenstijn zal in die periode revalideren onder leiding van haar begeleidingsteam Jan de Rooy, Jan Hermans en Hans Kroon.

Reden om de ingreep nu plaats te laten vinden, is de inschatting dat de aanloop naar de Olympische Spelen van Athene in 2004 daardoor zo min mogelijk schade oploopt.


Nadere informatie
Ardie den Hoed 06-53.45.05.23 of fastforward@euronet.nl