Digitale Gemeente Houten

Voorbereidingen Nationaal Festival Kreatief Aktief in volle gang

dinsdag 2 juli 2002 - Bron: Appels & Peren

Op 12 en 13 september vindt voor de 18de keer het succesvolle Nationaal Festival Kreatief Aktief plaats in Euretco Expo Center in Houten.

Het festival heeft als doel kunstuitingen van artiesten met een handicap bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Aan bod komen uitingen op het gebied van beeldende kunst, dans, muziek, theater en zang. Dit gebeurt ondermeer door een continue podiumprogramma, diverse workshops en vele artiesten die ter plekke aan het werk zijn. Tijdens het festival zijn bovendien allerlei kunstobjecten te koop tegen aantrekkelijke prijzen. Op dit moment hebben circa 700 deelnemers zich aangemeld, een gestage groei ten opzichte van vorig jaar. De officiële opening zal plaatsvinden op donderdag 12 september om 10.30 uur.

Het festival wordt georganiseerd door Very Special Arts Nederland (VSAN), Stichting Kunst en Handicap. VSAN stelt zich ten doel de aandacht te bevorderen voor kunstuitingen van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap en mensen met een psychische stoornis. De nadruk wordt vooral gelegd op de mogelijkheden en talenten in plaats van de beperkingen van mensen met een handicap. Voor de kunstenaars zelf biedt dit een mogelijkheid tot verdere integratie in de maatschappij. Naast de organisatie van het festival beheert VSAN bovendien een zeer grote kunstcollectie, waar bedrijven, instellingen en particulieren tegen aantrekkelijke tarieven kunst kunnen lenen.

Informatie:

-Nationaal Festival Kreatief Aktief 2002

-Euretco Expo Center, Meidoornkade 24 te Houten
-donderdag 12 en vrijdag 13 september 2002

-dagelijks van 10.00 16.00 uur.
4.00 per persoon per dag.
Groepen van 20 personen of meer krijgen korting. Informatie: VSAN, 0343-420444 of email:festival@vsan.nl of www.vsan.nl

Hoofdsponsors van het festival zijn de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en S.F.M.O. Tilburg.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).