Gemeente Heythuysen

Zandgronden Noord- en Midden-Limburg 2030

Heeft u een idee hoe de zandgronden van Noord- en Midden-Limburg er in 2030 kunnen uitzien?

Uitnodiging voor de presentatie Verborgen tuin van Midden-Limburg op donderdag 12 september a.s. om 20.00 uur in de Baexheimerhof te Baexem

2030! Dat is nog ver weg! Ver in de tijd vooruit! Zouden we nu al moeten nadenken over het landschap in Midden-Limburg in 2030? Ja, zo vindt de Provincie Limburg! Vragen als: Welke ruimtelijke kwaliteit kunnen we op lange termijn op de zandgronden van Noord- en Midden-Limburg ontwikkelen?, welke functies kunnen de zandgronden krijgen, hoe kunnen ze eruit zien? zijn van belang als het gaat over onder andere de ontwikkeling van het Beekdalengebied van Midden-Limburg in de toekomst. De provincie heeft hiermee een begin gemaakt door dit gebied in het POL (Provinciaal Omgevingsplan Limburg) het etiket waardevol regionaal landschap te geven. Maar het gaat niet alleen om de ideeën van de Provincie. Ook uw mening hierover als inwoner van dit gebied is van belang!

Vandaar dat er op donderdag 12 september om 20.00 uur in de Baexheimerhof in Baexem een tussentijdse presentatie over dit project, genaamd Drie over dertig wordt gehouden.
Deze lezing is voor iedereen toegankelijk, zonder aanmelding vooraf.

Project Drie over dertig
Het initiatief van dit project drie over dertig komt dus van de Provincie Limburg. Drie over dertig staat voor de opdracht die de Provincie aan een drietal professionals op dit gebied verstrekt heeft. Ontwerpers, docenten en studenten van de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam, de Universiteit Wageningen en de TU in Eindhoven werken op dit moment aan ruimtelijke ontwerpen waarin zij hun visie geven op de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de zandgrondgebieden in De tuin van Limburg in 2030.

Waarom Verborgen tuin van Midden-Limburg?
Tijdens de lezing zal Prof. Ir. Klaas Kerkstra van de Universiteit Wageningen zijn visie op de ontwikkeling van het betreffende gebied presenteren én ter discussie stellen. De term verborgen heeft betrekking op zijn visie dat er veel kwaliteiten in de Tuin van Limburg verborgen liggen die in een toekomstige ontwikkeling naar voren gehaald kunnen worden.
Het programma voor 12 september in de Baexheimerhof ziet er als volgt uit:

Welkom
Inleiding en uitleg over het project Drie over dertig Lezing Verborgen tuin van Midden-Limburg van Prof. Ir. Klaas Kerkstra Forumdiscussie over de lezing van Prof. Ir. Klaas Kerkstra. De reactie van het forum op de gepresenteerde visie zal de aanzet zijn tot de algemene discussie. In dit forum zitten onder andere Dr. Ir. M.C.H. Wagemans, wethouder in Heythuysen, mevrouw Ir. Ilonca van Hoorn, landschapsarchitecte, Prof. Ir. Klaas Kerkstra en medewerkers van de Provincie Limburg.

De afsluiting van het project Drie over dertig vindt plaats op 21 maart 2003 in het Gouvernement in Maastricht.

Voor nadere (algemene) informatie over de inhoud van het project en de ontwerpopgaven over de zandgronden van Noord- en Midden-Limburg in 2030 kunt u terecht bij de heer Jan Houwen, Provincie Limburg, Afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie, telnr. 043-3897930, e-mail: jtm.houwen@prvlimburg.nl. of de heer Karel Farber, Provincie Limburg, Afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie, telnr. 043-3897388, e-mail: kam.farber@prvlimburg.nl.