Ingezonden persbericht

Uitreiking EPN Telemedicine Stimuleringsprijs 2002

Persuitnodiging EPN - Platform voor de informatiesamenleving

Den Haag, 3 september 2002 - Op donderdag 12 september a.s. reikt EPN de Telemedicine Stimuleringsprijs 2002 uit. De bijeenkomst vindt plaats in Nieuwspoort. De ontvangst is om 9:30 uur. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via info@epn.net.

De EPN Telemedicine stimuleringsprijs is een aanmoedigingsprijs die eens per jaar zal worden uitgereikt. De prijs 2002 is mogelijk gemaakt door de Stichting Zorgconnect Nederland en EPN. De prijs bestaat uit inhoudelijke ondersteuning voor het tot stand brengen van telemedicine toepassingen tot een bedrag van ¤10.000,00 en gaat naar het initiatief dat de meest optimale voedingsbodem levert voor telemedicine.

Uit 13 inzendingen van kwalitatief hoogwaardige ict projecten in de gezondheidszorg heeft EPN een keus gemaakt voor de stimuleringsprijs. EPN is hierbij, op persoonlijke titel, terzijde gestaan door een Comité van Aanbeveling bestaande uit drs. W.J. Deetman, J.G. Beun en prof.dr.ir. Th. de Vries.

Belangrijke overwegingen waren de positie van de patiënt/zorgconsument en zijn organisaties, de mate van samenwerking in het leveren van zorg tussen de verschillende zorgaanbieders, het draagvlak voor innovatie en de realiseerbaarheid van telemedicine toepassingen. Voor vertegenwoordigers van de pers is het rapport onder embargo eerder beschikbaar. U kunt daarvoor contact opnemen met het bureau van EPN: info@epn.net of per telefoon: 070 - 4277622.

Tijdens deze bijeenkomst wordt tevens de rapportage van het Platform Telemedicine aan de heer Oudendijk (DG VWS) aangeboden.

EPN - Platform voor de informatiesamenleving EPN is een onafhankelijke stichting met als doel de evenwichtige maatschappelijke inbedding van informatie- en communicatietechnologie. In het Platform zijn het bedrijfsleven, de politiek, het maatschappelijk middenveld, de wetenschap en de overheid vertegenwoordigd. EPN verricht onderzoek, publiceert en organiseert bijeenkomsten over thema's rond ict en de samenleving.



Ingezonden persbericht