REALLOCATION

REALLOCATION opent markten Oost-Europa en Duitse bondsstaten

REALLOCATION opent markten in Polen, Hongarije, Slowakije en Tsjechië en in de nieuwe Duitse bondsstaten.

Een unieke flightservice naar Oost-Europa

De nieuwe beurs REALLOCATION in Leipzig stelt zich als objectief om middelgrote ondernemingen te helpen bij het doorvoeren van investeringen en het oprichten van nieuwe vestigingen in Polen, Hongarije, Slowakije en Tsjechië en de vijf nieuwe Duitse bondsstaten. Van 12 tot 13 september stellen 115 gemeenten, economische promotoren, investeringsagentschappen, marktonderzoekers, ondernemings-, personeels- en fiscaal adviseurs en verder advocatenkantoren, logistieke ondernemingen, makelarijen in onroerend goed en banken uit binnen- en buitenland hun diensten voor. Meer dan een derde van de bedrijven en gemeenten komen uit Oost-Europa.

'Wij beperken ons niet alleen tot onroerend goed of industrieterreinen', zo zegde Hans Werner Reinhard, projectmanager van REALLOCATION. 'Ons aanbod dekt het hele diensten-spectrum af waarop bedrijven bij het aangaan van een nieuw economisch engagement nood hebben. Bovendien brengen Oost-Europese investeringsagentschappen contacten tot stand met plaatselijke bedrijven die een samenwerking zoeken met West-Europese ondernemingen.'

In het kader van de beurs verstrekken gerenommeerde instituten en ondernemings-consultants gedetailleerde informatie over de economische omstandigheden in Polen, Hongarije, Slowakije en Tsjechië. Dit kan bijvoorbeeld gaan van marktstructuren, afzetmogelijkheden, transportinfrastructuur en arbeidsmarktsituaties over onroerend, fiscaal, plannings- en bouwrecht tot informatie over de markt van het onroerend goed. Daarbovenop zijn er afzonderlijke nationale presentaties waarop o.a. West-Europese ondernemingen berichten over hun eerdere ervaringen in Oost-Europa. Geselecteerde lokale besturen stellen hun lokaties voor. In officiële nationale ontvangsten kan de bezoeker persoonlijk kennismaken met decision makers uit de politiek en het bedrijfsleven. Speciaal voor REALLOCATION uitgewerkte checklists helpen deze bezoeker om door gerichte vraagstelling opportuniteiten en risico's te identificeren en beoordelen.

De REALLOCATION-bezoeker kan daags na deze organisatie aantrekkelijke ambachtszones en industrieterreinen ter plaatse gaan bezichtigen in Polen, Hongarije, Slowakije en Tsjechië. Voor deze Fly-Away-Day' op 14 september 2002 chartert de beurs vliegtuigen die investeringsklare ondernemers naar interessante economische lokaties voeren in Midden- en Oost-Europa. Voor lokaties in de nieuwe Duitse bondsstaten wordt een shuttle-service georganiseerd.

'Na deze manifestatie', zo vat Hans Werner Reinhard het samen, 'keren de ondernemers niet enkel terug naar huis met eersterangscontacten met potentiële partners, maar ook met concrete voorstellingen over mogelijke lokaties. Met een dergelijke schat aan informatie beschikt de bedrijfsleider over de beste basis om zijn investering met zo weinig mogelijk risico aan te gaan.'

Contact:
Hans Werner Reinhard
Leipziger Messe GmbH, Messe-Allee 1, D-04356 Leipzig Tel.: +49 (0)3 41/ 678 - 81 04
Fax: +49 (0)3 41/ 678 - 81 09
Email: h.w.reinhard@leipziger-messe.de

REALLOCATION in het internet: http://www.reallocation.de


04 sep 02 10:16