Hollandsche Beton Groep

Persbericht

HBG, Hollandsche Beton Groep nv

12 september 2002

Ballast Nedam wenst put-optie uit te oefenen: HBG zal belang van Ballast Nedam in BHD verwerven

Rijswijk - HBG, Hollandsche Beton Groep nv, zal het eenderde belang van Ballast Nedam nv in de gezamenlijke baggeronderneming Ballast Ham Dredging verwerven, aangezien Ballast Nedam de put-optie wenst uit te oefenen. HBG had reeds twee derde van de aandelen van BHD in bezit. Met deze transactie is een bedrag gemoeid van EUR 210 miljoen, te betalen binnen een periode van drie maanden. HBG zal dit bedrag financieren uit eigen middelen en kredietlijnen.

HBG verwelkomt de mogelijkheid om de baggeractiviteiten in volle eigendom te kunnen verwerven. Baggeractiviteiten kunnen - de hoge toetredingsdrempels in de baggermarkt in acht genomen - in de toekomst hoge en stabiele marges genereren. De transactie zal van grote betekenis zijn voor de algehele winstgevendheid van HBG en de cashflow en de winst per aandeel verbeteren.

HBG zal naar verwachting in oktober worden overgenomen door Koninklijke BAM NBM nv, na goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteiten. De Europese Commissie heeft het dossier gedeeltelijk naar de NMa terugverwezen. Koninklijke BAM NBM heeft een overeenkomst betreffende de overname met het Spaanse aannemingsconcern Grupo Dragados SA, de huidige eigenaar van HBG.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, HBG Public Relations, telefoon 070 3722121.