PERSBERICHT
12/09/2002

LG Electronics introduceert SolarDOM Light Oven

Koken met de snelheid van het licht: sneller, zuiniger en met meer smaak.

LG Electronics, een van 's werelds grootste elektronicaproducenten, introduceert vandaag de "SolarDOM Light Oven" in Nederland en België. De oven is de eerste die werkt met licht. Hierdoor is de oven tot vier keer sneller en tot vijftig procent zuiniger in energiegebruik dan conventionele ovens. Bovendien blijft door de korte bereidingstijd en het nieuwe procédé de smaak van gerechten beter behouden.

LG Electronics is de eerste ter wereld die deze techniek toepast. Nederland en België hebben de Europese primeur. De oven heeft ronde wanden van roestvrij staal die de stralen van het halogeenlicht weerkaatsen. Hierdoor wordt de warmte snel en geconcentreerd aan het gerecht afgegeven. Het "Mega Heater System" bestaat uit een halogeen verwarmer, twee vlakke verwarmingselementen, een keramische verwarmer en een hete-luchtsysteem.

Door de korte bereidingstijd en het innovatieve kookproces blijven smaak en voedingsstoffen beter bewaard. Bovendien drogen gerechten niet uit. Een voorbeeld: de SolarDOM braadt een hele kip in slechts 28 minuten gaar, rondom bruin en mals van binnen.

De oven heeft verschillende voorgeprogrammeerde functies voor 'speed cooking' maar heeft ook een gewone grillfunctie, kan als conventionele en/of combinatieoven werken en heeft een magnetronfunctie (900 Watt). De inhoud van de oven is 34 liter en hij heeft een ronddraaiend plateau van 40,5 centimeter.

De SolarDOM heeft een mooi uiterlijk van zilver metalic en een gebruiksvriendelijk digitaal display. De oven kan gemakkelijk op elk oppervlak in de keuken worden geplaatst of ingebouwd. Vanaf vandaag is de LG SolarDOM Light Oven verkrijgbaar.

Over LG Electronics
LG Electronics is een van 's werelds grootste elektronicaproducenten en maakt deel uit van de LG-groep. De wereldwijd opererende groep heeft meer dan 130.000 medewerkers en is actief op het gebied van elektronica en telecom, chemie, energie, financiële en overige dienstverlening. LG Electronics verkoopt consumentenelektronica, huishoudelijke producten, IT en telecom producten. LG Electronics werd in 1958 opgericht en heeft sindsdien de wereldmarkt veroverd met innovatieve producten voor consumenten en professionals. De omzet van LG Electronics bedroeg USD 12.9 miljard in 2001. Wereldwijd heeft LG Electronics meer dan 64.000 medewerkers. LG Electronics is sinds 1999 actief in Nederland en België, maar verkoopt haar producten al langer onder andere in de rest van Europa en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van LG Electronics Benelux is gehuisvest in Schiphol-Rijk en zal begin 2003 verhuizen naar een nieuw Europees kantoor in Almere. Meer informatie over LG Electronics en de producten vindt u op: www.lge.nl.


____

Aan de redactie:
Voor meer informatie over LG Electronics en digitale hoge resolutiefoto's van de SolarDOM Light Oven, kunt u contact opnemen met Madelyn Wagenaar, telefoon 020- 654 91 67, of via e-mail: mwagenaar@lge.com. Meer informatie vindt u ook op www.lge.nl