Korps: Friesland, plaats: Fryslân 12-09-2002
Politieberichten van 11/9 (13.00 uur) t/m 12/9 (07.00 uur)

De Blesse: aanrijding zonder letsel
Rond 13.00 uur vond aan de Spoorlaan een aanrijding plaats. Een 29-jarige man uit Broek op Langedijk stond aan de Spoorlaan een vrachtwagen te lossen. Hierbij stond de achterklep van de vrachtwagen helemaal open. Een 64-jarige vrouw uit Basse wilde om de vrachtwagen heenrijden, maar raakte hierbij de achterklep van de vrachtwagen. De rechterkant van de auto van de vrouw werd beschadigd.

Leeuwarden: aanhouding
Rond 14.50 uur verscheen een 71-jarige man uit Leeuwarden aan het bureau. De man vertelde dat hij had gezien dat een voor hem onbekende man goederen verstopte in het Rengerspark. Nadat de onbekende man het park had verlaten, heeft de 71-jarige man de goederen elders achtergelaten en is naar het politiebureau gegaan. De politie ging met de man naar het park en zagen daar de onbekende man. De man, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De goederen bleken onder andere eigendom van een 53-jarige man uit Tolbert die aangifte deed van inbraak in zijn auto.

Beetsterzwaag: inbraak woning
In de nacht van woensdag op donderdag werd uit een woning aan De Amers onder andere een portemonnee en een mobiele telefoon gestolen. Men kwam binnen door een openstaande achterdeur. Een 24-jarige man uit Beetsterzwaag deed aangifte.

Burgum: snelheidscontrole
Woensdagmiddag is aan de Zomerweg met een lasergun op snelheid gecontroleerd. Twee automobilisten reden te snel, respectievelijk 99 km en 95 km en kregen een bekeuring.

Opeinde: te snel, rijbewijs ingevorderd
Rond 15.45 uur reed een 35-jarige man uit Leeuwarden met een snelheid van 171 km per uur over de Wâldwei. De politie liet de man stoppen en vorderde zijn rijbewijs in.

Leeuwarden: inbraak personenauto
Tussen 07.30 uur en 16.30 uur is aan de Thijs Feenstraweg ingebroken in een auto. Uit de auto, waarvan het raam van het linker achterportier werd ingeslagen, werd een radio/cd-speler weggenomen. Een 46-jarige man uit Reduzum deed aangifte.

Bolsward: rijden onder invloed
Rond 03.45 uur is aan de Pater Brugmanstraat een 27-jarige man gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies de man 700 ug/l en kreeg een rijverbod van 8 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: man aangehouden
Rond 02.50 uur werd een politieman (in burger) die in een auto zat, op de Noordersingel door een man benaderd. De politieman ziet dat de man iets vanuit de binnenzak van zijn jas haalt.Hij houdt dit niet zichtbaar langs zijn lichaam en gaat in de richting van de politieman. Deze probeert weg te rijden maar de man blijft in de lijn van de auto lopen, zodat de auto wel moet stoppen. Kennelijk wil de man de agent beroven. Hierop opent de politieman met een ferme duw het portier van de auto waarbij de verdachte wordt geraakt. De politieman springt uit de auto, legt een armklem om, wordt geboeid en aangehouden. Na fouillering wordt een mes in beslag genomen. De man bekende eerder die avond een ruit te hebben vernield bij een restaurant aan de Voorstreek. De man, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, is naar het bureau gebracht.

Burgum: gordelcontrole
Woensdagochtend zijn aan de Mr. W.M. Oppedijkweg v. Veenweg, vier automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Leeuwarden: inbraak personenauto
Tussen 8.00 uur en 16.30 uur is aan de Henri Dunantweg ingebroken in een personenauto. De rechtervoorruit werd ingeslagen. Een carkit, een radio/cd-speler en een cd werden gestolen. Een 23-jarige vrouw uit Harkema deed aangifte.

Harkema: inbraak woning
In de nacht van donderdag op vrijdag werd in een woning aan de Ringwyk ingebroken. Men kwam waarschijnlijk binnen via een uitzetraam. Gestolen zijn onder andere: een dvd-speler, twee spiegelreflexcameras en een computer. Een 32-jarige man uit Harkema deed aangifte.

Bureau Communicatie (058) 880 8272