ENECO

COMMUNICATIE / PERSBERICHTEN

ENECO Energie op koers
Rotterdam, 12 september 2002

ENECO Energie op koers

ENECO Energie haar financiële resultaten over de eerste helft van 2002 gepresenteerd. Deze waren in lijn met de verwachtingen. De geconsolideerde omzet voor energie bleef in de eerste helft van 2002 met 1.055 miljoen euro ruim 6% achter op de in de overeenkomstige periode van het vorige jaar behaalde omzet. Dit werd met name veroorzaakt door de lagere afzet van warmte en gas. Ten gevolge van het relatief warme eerste kwartaal bleef de afzet van gas in volume aan kleinverbruikers met 8% achter. De lagere omzet energie had geen negatieve gevolgen voor de bruto marge energie. Deze overtreft de in de eerste helft van 2001 behaalde bruto marge met 10 miljoen. In procenten nam de bruto marge toe van 29% voor het eerste halfjaar 2001 tot 32% in de verslagperiode. De stijging van de bruto marge is het gevolg van gunstiger inkoopprijzen van elektriciteit op de APX en import van buitenlandse stroom.

Verwachting 2002
Ten gevolge van de betere bruto marge op energie verwacht ENECO Energie dat het bedrijfsresultaat over heel 2002 duidelijk zal uitkomen boven het vorig jaar behaalde bedrijfsresultaat. Het nettoresultaat zal, ten gevolge van hogere interestlasten en door de vanaf dit jaar verschuldigde vennootschapsbelasting, wel aanzienlijk achterblijven bij het in 2001 behaalde resultaat van 202 miljoen euro.

ENECO Energie
ENECO Energie is een landelijk opererend energiebedrijf die 4 miljoen mensen van elektriciteit, gas en warmte voorziet. ENECO levert aan grootzakelijke klanten in alle delen van Nederland. Ook Ecostroom, dat onder andere met windmolens wordt geproduceerd, kan ENECO Energie aan elk huishouden in Nederland aanbieden. Het aantal klanten voor Ecostroom nam de laatste tijd sterk toe. Momenteel gebruiken al 270.000 huishoudens Ecostroom.

Disclaimer
Privacy statement