Verbond van Verzekeraars

Succesvolle omscholingsprojecten door Mazza OTC

Her- en zij-instromers hebben nog te vaak een negatief imago. Dat omscholingsprojecten voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt ook op een groot succes kunnen uitlopen, bewijst Mazza Opleiding, Training & Coaching (OTC). De afgelopen twee jaar heeft dit opleidingsinstituut 164 deelnemers succesvol aan een baan geholpen bij leden van het Verbond. Voor 2002 is het streven om 120 tot 160 mensen te plaatsen.

Mazza OTC verzorgt al sinds 1997 (toen nog onder de naam Dijkhuis Opleidingen) omscholingstrajecten voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het opleidingsinstituut werd in 1999 ingeschakeld in de verzekeringsbedrijfstak, toen er een landelijk werkgelegenheidsproject is gestart met de bedoeling om achterstandsgroepen aan een baan te helpen bij verzekeraars. In opdracht van de Paritaire Commissie Werkgelegenheid en Arbeidsmarktvraagstukken van het Verbond zijn hiervoor gelden gereserveerd in de CAO voor het verzekeringsbedrijf.

Theorie en praktijk
Door het hele land verspreid leidt Mazza OTC sindsdien mensen op tot de functie commercieel medewerker binnendienst. De opleiding duurt zes maanden: drie maanden theorie (Inleiding verzekeringsbedrijf, assurantie B Particulieren, leesvaardigheidstrainingen, telefoontraining, Nederlands, computervaardigheden, etc.), gevolgd door een praktijkperiode van drie maanden, waarin werkervaring wordt opgedaan bij een verzekeraar. Mazza OTC werkt vraaggestuurd; er wordt dus niet eerst opgeleid en dan pas gekeken waar iemand terechtkan, maar verzekeraars geven van tevoren aan welke plaatsen ze hebben.

Ondanks de inspanningen van Mazza OTC, stonden verzekeraars in het begin nog niet altijd te springen om cursisten of waren ze onvoldoende op de hoogte van de opleidingstrajecten. Sommige mensen denken dat er een vlekje zit op her- en zij-instromers. Volgens Mazza OTC onterecht, want de cursisten zijn juist zeer gemotiveerd en hebben veel doorzettingsvermogen: ze willen heel graag aan de slag bij een verzekeraar. De selectie van de cursisten is bovendien streng. GeĂŻnteresseerden kunnen niet zomaar met de opleiding beginnen. Gelukkig lijkt het imago van her- en zij-instromers langzaam maar zeker te veranderen. Het merendeel van de cursisten is de afgelopen twee jaar succesvol geplaatst. Voor 2002 streeft Mazza OTC ernaar om 120 tot 160 mensen te plaatsen.

Meer informatie: www.mazza.nl of mail: info@mazza.nl.

Bondig, september 2002