Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-09-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.15 uur

Raadsleden nemen komende weken kijkje in politiekeuken

EEMLAND NOORD - Raadsleden, wethouders en burgemeesters van alle gemeentes in het district Eemland noord gaan een dezer weken op surveillance met de politie in het district of lopen mee met de wijkagent in hun gemeente. De korpsleiding van de Politie Regio Utrecht heeft alle gemeentelijke bestuurders in de regio Utrecht onder het motto samen verantwoordelijk uitgenodigd om een dienst met de politie mee te draaien. Doel is om inzicht te geven in het werk van de politie en te laten zien voor welke dilemmas politiemensen in de praktijk dagelijks komen te staan.

Op donderdagavond 10 oktober komen de lokale bestuurders en de politie tenslotte samen om ervaringen te delen en om tijdens workshops over de verschillende aspecten van het politiewerk van gedachten te wisselen. Daarbij komen uiteraard met name die aspecten aan de orde waarin gemeentebestuur en politie samen verantwoordelijk zijn voor veiligheid van de burgers en hoe men elkaar daarin kan ondersteunen.

Tot nu toe hebben ruim 300 bestuurders uit de regio gehoor gegeven aan de uitnodiging een dienst mee te draaien. De Politie Regio Utrecht heeft voor deze aanpak gekozen in het kader van de Landelijke Politiedag die iedere tweede zaterdag in oktober plaatsvindt. Dit jaar houdt het korps geen open dag voor het publiek maar richt men zich op de veelal nieuw samengestelde gemeenteraden in de regio. Het nationale thema van de Landelijke Politiedag is dit jaar eveneens samen verantwoordelijk.


Noot voor de redactie/