Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 12 september 2002
Monique Oude Wolbers 053 - 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Aanhouding wegens opgeven valse naam
02-070696
Almelo Egbert Gorterstraat
Woensdag 11 september
Een 29-jarige man uit Amsterdam moest worden voorgeleid voor de rechtbank in Almelo in verband met aanhouding wegens een woninginbraak in Enschede. Echter er zat nog een tweede verdachten ingesloten met dezelfde persoonsgegevens. De eerste zat ingesloten in Enschede en de tweede in Den Bosch. Beiden werden door de parketpolitie opgehaald. Uit het daarna ingestelde onderzoek en het verifiëren van de vingerafdrukken werd vastgesteld dat de verdachte uit Den Bosch niet de ware was en een valse naam had opgegeven. Hij verklaarde een 32-jarige inwoner van Amsterdam en ongewenst vreemdeling te zijn. Een en ander zal nog geverifieerd worden. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingen Dienst.
Hoe dit kon gebeuren?
De 32-jarige was in mei aangehouden in Amsterdam ter zake openbare dronkenschap en in zijn kleding werd een pasje op naam van de 29-jarige verdachte aangetroffen, die landelijk gesignaleerd stond. Daarop werd de 32-jarige aangehouden en zelfs veroordeeld en ter uitzitting van zijn straf overgebracht naar Den Bosch.


Aanhouding wegens mishandeling
02-070655
Almelo
11 september 18.00 uur
Op genoemd tijdstip werd een 27-jarige Almeloër in zijn woning aangehouden als verdachte van een zware mishandeling en openlijke geweldpleging.
Op zondag 8 september jl. werd een 38-jarige Almeloër op straat belaagd door meerdere personen. Hij werd daarbij zodanig geslagen dat hij voor zijn verwondingen in het ziekenhuis werd opgenomen. Pas later bleek dat het slachtoffer een gebroken been, meerdere gebroken ribben en inwendig letsel had opgelopen. Aanvankelijk wilde hij geen aangifte doen en de zaak zelf regelen, maar kwam hier op aandringen op terug en deed hij op woensdag 11 september alsnog aangifte. Hij noemde daarbij de naam van de verdachte als zijnde een van de belagers, waarop de politie tot aanhouding overging. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.