Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 september 2002
·

Aanrijding met letsel Lisse
Op woensdag 11 september om 11.30 uur kreeg de politie de melding van een ernstige aanrijding op de Heereweg in Lisse. Ter plaatse bleek dat een 43-jarige bestuurster van een auto vanaf de Heereweg bij het parkeerterrein van wegrestaurant de Engel rechtsaf wilde slaan. Hierbij zag de vrouw een naderende bromfietser over het hoofd en een botsing was het gevolg. De 16-jarige bromfietser werd hierdoor van zijn bromfiets afgeslingerd en kwam tegen een boom terecht Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het LUMC vervoerd. De Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Éénzijdig ongeval Noordwijk
Op woensdag 11 september om 16.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een éénzijdig ongeval op de Parallelboulevard in Noordwijk. Ter plaatse bleek een 18-jarige jongen door nog onbekende oorzaak met zijn fiets ten val was geraakt. Ter plaatse heeft de ambulancedienst de man ter observatie meegenomen naar het Diaconessen ziekenhuis. De fiets is door de agenten veilig gesteld op het bureau.

Verkeersongeval (Getuigen gezocht) Hillegom
Op woensdag 11 september om 22.00 uur reed een 23-jarige man op de bromfiets op de Haarlemmerstraat in Hillegom toen achter hem een auto kwam rijden. Om de auto voorbij te laten gaan ging de bromfietser uiterst rechts op de rijbaan rijden. Toen de auto naast de bromfietser reed pakte de bijrijder van de auto door een geopend raam het stuur van de bromfietser vast en draaide die met kracht rechtsom. De bromfietser kwam hierdoor ten val. De auto reed vervolgens met hoge snelheid door in de richting van Bennebroek. De automobilist heeft hierdoor het plaats ongeval verlaten zonder zijn identiteit af te geven. De bromfietser kwam er met flinke schaafwonden en beschadigingen aan zijn kleding vanaf.De man heeft aangifte gedaan. De politie vraagt getuige van dit ongeval die zich nog niet gemeld hebben zich te melden op tel. Nr. 0900-8844.

Auto in de brand Hillegom
Op woensdag 11 september om 23.30 uur reed een 22-jarige bestuurster van een personenauto op de Olympiaweg in Hillegom toen er uit haar dashboard een vlam kwam. De vrouw heeft de auto direct naar de kant gereden en trok de contactsleutel uit het slot. De auto reed vervolgens zelf door en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De auto is hierna volledig uitgebrand. Het kentekenbewijs is door de politie ingevorderd en de auto is afgesleept door een takelbedrijf.

Brandstichting Leiden
Op donderdag 12 september om 04.00 uur zagen surveillerende agenten op de Zweilandlaan in Leiden een geparkeerde caravan in de brand staan. De agenten waarschuwde onmiddellijk de brandweer die niet meer konden voorkomen dat de caravan volledig uitbrandde. Volgens de brandweercommandant zou hier vermoedelijk sprake zijn van brandstichting. De technisch recherche zal dit onderzoeken. De eigenaar van de caravan zal in kennis gesteld worden.

Bedrijfsongeval Leiden
Op woensdag 11 september om 08.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een bedrijfsongeval op de Admiraal Banckertweg in Leiden. Ter plaatse bleek dat een 34-jarige man werknemer uit Sassenheim tijdens laswerkzaamheden geraakt is door een rijdende kraanwagen. Hierdoor raakte de man bekneld en viel ongeveer 3 meter naar beneden. Het slachtoffer is ernstig gewond naar het LUMC overgebracht.De politie heeft gedurende korte tijd diverse kruispunten afgezet teneinde dit spoedtransport doorgang te verlenen. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Straatroof-beroving Leiden
Op woensdag 11 september om 13.00 uur stond een 23-jarige man op de Janvossensteeg in Leiden op straat te bellen toen hij opeens voelde hoe zijn telefoon uit zijn handen werd gerukt. De dader reed op een bruine damesfiets hard voorbij waardoor de man alleen de achterzijde van de dader zag. Getuigen van deze straatroof worden verzocht zich telefonisch te melden bij de Politie Hollands Midden op telelefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Oplichting Voorschoten
Een bedrijf aan de Raadhuislaan heeft aangifte gedaan van oplichting. Een manspersoon trad op woensdagmiddag 11 september de winkel binnen en gaf zich uit als ambtenaar van de gemeente Voorschoten. In deze hoedanigheid wist hij met een smoes over 'belastinggeld' een medewerker van de winkel een geldbedrag afhandig te maken. De man is ongeveer 30 jaar, goed gekleed en ongeveer 1.80 m en stekelig geblondeerd haar. De politie waarschuwt ondernemers voor dergelijke praktijken en adviseert om altijd een legitimatiebewijs te vragen.

Mishandeling tijdens voetbalwedstrijd Aarlanderveen
Op zaterdag 7 september jongsleden, vond op het sportveld van de voetbalvereniging Aarlanderveen een mishandeling plaats tijdens de voetbalwedstrijd tussen het tweede elftal van Aarlanderveen en het derde elftal van Woubrugge. Kort voor het eindsignaal deelde een nog onbekende voetballer uit Woubrugge een elleboogstoot uit aan een 24-jarige speler van het team uit Aarlanderveen. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het Rijnland ziekenhuis vervoerd.De Politie Hollands Midden heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Vernielingen aan auto's Zoeterwoude-Dorp
Een aantal bewoners uit met name de burgemeesterswijk heeft opnieuw aangifte gedaan van vernieling. In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 september zijn op de Van Swietenstraat, de Merodestraat, de Ambachtsherenweg en de Kerklaan van tenminste zestien voertuigen banden lekgestoken. Eerder, in het eerste weekend van juni, werden al vernielingen gepleegd aan onder andere auto's, tuinen en fietsen. Naast de burgemeesterswijk waren toen ook de vogelwijk en het oude dorp doelwit van de vernielingen. De politie is op naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Snelkraak tabakshandel Leiderdorp
Op donderdag 12 september om 04.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding van een inbraak in een tabakshandel in winkelcentrum de Winkelhof in Leiderdorp. Ter plaatse bleek het te gaan om een snelkraak. De dader(s) heeft zich de toegang verschaft door de ruit van de toegangsdeur in te slaan. Het is nog onbekend welke goederen er weggenomen zijn. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in.

Politie bekeurt te zwaar beladen vrachtwagens Schoonhoven/Stolwijk/Haastrecht
De politie heeft woensdagochtend 11 september op verschillende zogenaamde 15-tonswegen controles gehouden op de belading van vrachtwagens. In Schoonhoven op de Opweg is een vrachtwagen gewogen op 17.100 kg. Het bedrijf had geen ontheffing. In Stolwijk op de Benedenkerkseweg is een vrachtwagen gewogen met een gewicht van 39.520 kg. Dit bedrijf had een ontheffing voor 30.000 kg, maar woog dus alsnog te zwaar. Op de West Vlisterdijk in Haastrecht is een vrachtwagen gecontroleerd met een gewicht van 25.220 kg. Dit bedrijf had een ontheffing tot 20.000 kg. De boetes die zijn uitgedeeld, bedragen 500 euro.

Bromfietser onderuit Waddinxveen
Op woensdag 11 september om 12.30 uur reed een 21-jarige bromfietser op de Staringlaan in Waddinxveen toen hij door onbekende oorzaak een stoeprandje raakte. De bromfietser kwam ten val en raakte de aldaar aanwezige lantaarnpaal. De bromfietser is met onbekend letsel door de ambulance vervoerd naar het Bleuland. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Fietser aangereden Boskoop
Op woensdag 11 september om 12.30 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding met een gewonde fietser op de Linnauesweg in Boskoop. Ter plaatse bleek dat een 73-jarige automobilist uit Reeuwijk over de genoemde weg reed toen hij linksaf een inrit wilde inrijden. Hij zag daarbij een 9-jarige jongen over het hoofd die met zijn vriendje rechtdoor reed. Ondanks krachtig remmen van de automobilist kon hij niet voorkomen dat hij de jongen aanreed.De jongen is door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht en naar zijn huisarts gebracht. De Politie Hollands Midden maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Inbreker aangehouden Gouda
Op donderdag 12 september om 05.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding dat een getuige zojuist had gezien hoe een verdachte een ruit had ingeslagen van een bakkerij op de Lange Groenendaal in Gouda. De getuige had ook gezien dat de verdachte er vandoor was gegaan met een aantal neptaarten uit de etalage. De verdachte liep in de richting van de Lange Tiendeweg. Na intensief speurwerk zagen agenten de verdachte op de markt lopen. De verdachte had een bebloede hand en de poedersuiker zat nog op zijn trui. De man is door de agenten aangehouden en overgebracht naar het bureau.De verdachte is ingesloten. De taarten zijn niet aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.

{

Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 september 2002
·

Aanrijding met letsel Lisse
Op woensdag 11 september om 11.30 uur kreeg de politie de melding van een ernstige aanrijding op de Heereweg in Lisse. Ter plaatse bleek dat een 43-jarige bestuurster van een auto vanaf de Heereweg bij het parkeerterrein van wegrestaurant de Engel rechtsaf wilde slaan. Hierbij zag de vrouw een naderende bromfietser over het hoofd en een botsing was het gevolg. De 16-jarige bromfietser werd hierdoor van zijn bromfiets afgeslingerd en kwam tegen een boom terecht Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het LUMC vervoerd. De Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Éénzijdig ongeval Noordwijk
Op woensdag 11 september om 16.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een éénzijdig ongeval op de Parallelboulevard in Noordwijk. Ter plaatse bleek een 18-jarige jongen door nog onbekende oorzaak met zijn fiets ten val was geraakt. Ter plaatse heeft de ambulancedienst de man ter observatie meegenomen naar het Diaconessen ziekenhuis. De fiets is door de agenten veilig gesteld op het bureau.

Verkeersongeval (Getuigen gezocht) Hillegom
Op woensdag 11 september om 22.00 uur reed een 23-jarige man op de bromfiets op de Haarlemmerstraat in Hillegom toen achter hem een auto kwam rijden. Om de auto voorbij te laten gaan ging de bromfietser uiterst rechts op de rijbaan rijden. Toen de auto naast de bromfietser reed pakte de bijrijder van de auto door een geopend raam het stuur van de bromfietser vast en draaide die met kracht rechtsom. De bromfietser kwam hierdoor ten val. De auto reed vervolgens met hoge snelheid door in de richting van Bennebroek. De automobilist heeft hierdoor het plaats ongeval verlaten zonder zijn identiteit af te geven. De bromfietser kwam er met flinke schaafwonden en beschadigingen aan zijn kleding vanaf.De man heeft aangifte gedaan. De politie vraagt getuige van dit ongeval die zich nog niet gemeld hebben zich te melden op tel. Nr. 0900-8844.

Auto in de brand Hillegom
Op woensdag 11 september om 23.30 uur reed een 22-jarige bestuurster van een personenauto op de Olympiaweg in Hillegom toen er uit haar dashboard een vlam kwam. De vrouw heeft de auto direct naar de kant gereden en trok de contactsleutel uit het slot. De auto reed vervolgens zelf door en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De auto is hierna volledig uitgebrand. Het kentekenbewijs is door de politie ingevorderd en de auto is afgesleept door een takelbedrijf.

Brandstichting Leiden
Op donderdag 12 september om 04.00 uur zagen surveillerende agenten op de Zweilandlaan in Leiden een geparkeerde caravan in de brand staan. De agenten waarschuwde onmiddellijk de brandweer die niet meer konden voorkomen dat de caravan volledig uitbrandde. Volgens de brandweercommandant zou hier vermoedelijk sprake zijn van brandstichting. De technisch recherche zal dit onderzoeken. De eigenaar van de caravan zal in kennis gesteld worden.

Bedrijfsongeval Leiden
Op woensdag 11 september om 08.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een bedrijfsongeval op de Admiraal Banckertweg in Leiden. Ter plaatse bleek dat een 34-jarige man werknemer uit Sassenheim tijdens laswerkzaamheden geraakt is door een rijdende kraanwagen. Hierdoor raakte de man bekneld en viel ongeveer 3 meter naar beneden. Het slachtoffer is ernstig gewond naar het LUMC overgebracht.De politie heeft gedurende korte tijd diverse kruispunten afgezet teneinde dit spoedtransport doorgang te verlenen. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Straatroof-beroving Leiden
Op woensdag 11 september om 13.00 uur stond een 23-jarige man op de Janvossensteeg in Leiden op straat te bellen toen hij opeens voelde hoe zijn telefoon uit zijn handen werd gerukt. De dader reed op een bruine damesfiets hard voorbij waardoor de man alleen de achterzijde van de dader zag. Getuigen van deze straatroof worden verzocht zich telefonisch te melden bij de Politie Hollands Midden op telelefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De politie heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Oplichting Voorschoten
Een bedrijf aan de Raadhuislaan heeft aangifte gedaan van oplichting. Een manspersoon trad op woensdagmiddag 11 september de winkel binnen en gaf zich uit als ambtenaar van de gemeente Voorschoten. In deze hoedanigheid wist hij met een smoes over 'belastinggeld' een medewerker van de winkel een geldbedrag afhandig te maken. De man is ongeveer 30 jaar, goed gekleed en ongeveer 1.80 m en stekelig geblondeerd haar. De politie waarschuwt ondernemers voor dergelijke praktijken en adviseert om altijd een legitimatiebewijs te vragen.

Mishandeling tijdens voetbalwedstrijd Aarlanderveen
Op zaterdag 7 september jongsleden, vond op het sportveld van de voetbalvereniging Aarlanderveen een mishandeling plaats tijdens de voetbalwedstrijd tussen het tweede elftal van Aarlanderveen en het derde elftal van Woubrugge. Kort voor het eindsignaal deelde een nog onbekende voetballer uit Woubrugge een elleboogstoot uit aan een 24-jarige speler van het team uit Aarlanderveen. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het Rijnland ziekenhuis vervoerd.De Politie Hollands Midden heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Vernielingen aan auto's Zoeterwoude-Dorp
Een aantal bewoners uit met name de burgemeesterswijk heeft opnieuw aangifte gedaan van vernieling. In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 september zijn op de Van Swietenstraat, de Merodestraat, de Ambachtsherenweg en de Kerklaan van tenminste zestien voertuigen banden lekgestoken. Eerder, in het eerste weekend van juni, werden al vernielingen gepleegd aan onder andere auto's, tuinen en fietsen. Naast de burgemeesterswijk waren toen ook de vogelwijk en het oude dorp doelwit van de vernielingen. De politie is op naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Snelkraak tabakshandel Leiderdorp
Op donderdag 12 september om 04.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding van een inbraak in een tabakshandel in winkelcentrum de Winkelhof in Leiderdorp. Ter plaatse bleek het te gaan om een snelkraak. De dader(s) heeft zich de toegang verschaft door de ruit van de toegangsdeur in te slaan. Het is nog onbekend welke goederen er weggenomen zijn. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in.

Politie bekeurt te zwaar beladen vrachtwagens Schoonhoven/Stolwijk/Haastrecht
De politie heeft woensdagochtend 11 september op verschillende zogenaamde 15-tonswegen controles gehouden op de belading van vrachtwagens. In Schoonhoven op de Opweg is een vrachtwagen gewogen op 17.100 kg. Het bedrijf had geen ontheffing. In Stolwijk op de Benedenkerkseweg is een vrachtwagen gewogen met een gewicht van 39.520 kg. Dit bedrijf had een ontheffing voor 30.000 kg, maar woog dus alsnog te zwaar. Op de West Vlisterdijk in Haastrecht is een vrachtwagen gecontroleerd met een gewicht van 25.220 kg. Dit bedrijf had een ontheffing tot 20.000 kg. De boetes die zijn uitgedeeld, bedragen 500 euro.

Bromfietser onderuit Waddinxveen
Op woensdag 11 september om 12.30 uur reed een 21-jarige bromfietser op de Staringlaan in Waddinxveen toen hij door onbekende oorzaak een stoeprandje raakte. De bromfietser kwam ten val en raakte de aldaar aanwezige lantaarnpaal. De bromfietser is met onbekend letsel door de ambulance vervoerd naar het Bleuland. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Fietser aangereden Boskoop
Op woensdag 11 september om 12.30 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding met een gewonde fietser op de Linnauesweg in Boskoop. Ter plaatse bleek dat een 73-jarige automobilist uit Reeuwijk over de genoemde weg reed toen hij linksaf een inrit wilde inrijden. Hij zag daarbij een 9-jarige jongen over het hoofd die met zijn vriendje rechtdoor reed. Ondanks krachtig remmen van de automobilist kon hij niet voorkomen dat hij de jongen aanreed.De jongen is door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht en naar zijn huisarts gebracht. De Politie Hollands Midden maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Inbreker aangehouden Gouda
Op donderdag 12 september om 05.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding dat een getuige zojuist had gezien hoe een verdachte een ruit had ingeslagen van een bakkerij op de Lange Groenendaal in Gouda. De getuige had ook gezien dat de verdachte er vandoor was gegaan met een aantal neptaarten uit de etalage. De verdachte liep in de richting van de Lange Tiendeweg. Na intensief speurwerk zagen agenten de verdachte op de markt lopen. De verdachte had een bebloede hand en de poedersuiker zat nog op zijn trui. De man is door de agenten aangehouden en overgebracht naar het bureau.De verdachte is ingesloten. De taarten zijn niet aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.