Gemeente Bergh

Verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (referendabel besluit)
12-09-2002

Ingevolge het bepaalde van artikel 139 van de Gemeentewet wordt hierbij bekendgemaakt de vaststelling van de Verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens, zoals besloten in de vergadering van de gemeenteraad van 29 augustus 2002.
Op 1 september 2001 is de Wet bescherming persoonsgegevens in werking getreden. Ingevolge deze wet dient ten aanzien van de verstrekking van gegevens aan de binnengemeentelijke organisatieonderdelen en de zogenaamde vrije derden een verordening te worden vastgesteld. Hierin wordt thans voorzien door de Verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens.
De verordening is een gemeentelijk besluit waarbij u door middel van een raadgevend correctief referendum zich kunt uitspreken of u voor of tegen bent. Of een referendum wordt georganiseerd is afhankelijk van het aantal verzoeken dat door kiesgerechtigden daartoe worden ingediend bij de gemeente Bergh.
Iedere kiesgerechtigde binnen de gemeente Bergh kan een inleidend referendumverzoek indienen binnen drie weken na de bekendmaking van dit besluit. Bij de publieksbalie van het gemeentehuis is voor het inleidend referendumverzoek een formulier verkrijgbaar. Tevens kunt u bij de publieksbalie terecht om de verordening in te zien of voor nadere informatie over dit onderwerp.