Ingezonden persbericht


Nijkerk

Cultuur in Nijkerk onder de loep

De gemeente Nijkerk gaat in de periode september-december 2002 onderzoek doen naar het culturele aanbod in de gemeente en naar de huisvesting van instellingen en organisaties die zich bezighouden met amateurkunst. Hiermee moet inzicht komen in de witte vlekken en eventuele knelpunten in het huidige culturele aanbod en de accommodatiebehoefte. Het onderzoek is de eerste stap in de uitwerking van de contouren Kunst en Cultuurbeleid.

Eerder dit jaar heeft de raad de kaders van het Kunst en Cultuurbeleid vastgesteld. Besloten is toen dat het onderzoek nog dit jaar zal plaatsvinden. Voor de uitvoering is de deskundigheid van de Stichting Kunst en Cultuur Gelderland (SKCG) ingehuurd.

Voor het onderzoek is gekozen voor drie vormen:

- Een schriftelijke enquête onder alle aanbieders van culturele activiteiten
- Individuele diepte gesprekken met een aantal aanbieders
- Een openbare slotbijeenkomst als evaluatie

Het onderzoek zal in nauwe samenwerking worden uitgevoerd met de leden van de klankbordgroep Kunst & Cultuur. In de klankbordgroep zijn vertegenwoordigd: de muziekschool, jongerencentrum Achterom, minderheden, het stoomgemaal, Muziek Promotie Nijkerk, Stichting Collage, de bibliotheken, Art Call, Stichting Pleinpromotie en enkele kunstenaars.

Mocht u geen enquêteformulier hebben ontvangen, maar wel culturele activiteiten aanbieden dan kunt u contact opnemen met de heer K. Veldman, telefoon 24 72 243.

Nijkerk, 12 september 2002
Afd. BPC/Communicatie