Belgacom

12 september 2002

Belgacom lanceert Belgacom Multimedia Over Satellite (BMOS)

Belgacom kondigde vandaag de lancering van een nieuwe breedbanddienst via satelliet aan : BMOS, of Belgacom Multimedia Over Satellite. Deze nieuwe dienst, die gebruik maakt van IP-multicasttechnologie, stelt bedrijven en organisaties in staat om het even welk type digitale inhoud (data, video, audio) gelijktijdig uit te zenden naar een vrijwel onbeperkt aantal ontvangende sites in Europa. De dienst zal worden uitgebaat via de HOT BIRD(TM) 3-satelliet van Eutelsat op 13 graden oost.

Het belangrijkste voordeel voor bedrijven met een groot aantal sites in België of Europa is dat dezelfde inhoud tegen een hoge snelheid in één keer kan worden verzonden naar alle klantensites die uitgerust zijn met de nodige antenne en ontvangstsoftware. Bovendien kunnen klanten de verzending van hun breedband inhoud rechtstreeks vanaf hun centrale site beheren.

Eén van de talrijke applicaties voor deze nieuwe dienst, is de "winkelvideokiosk". Door tv-schermen te installeren op plaatsen zoals commerciële verkooppunten, wachtzalen, luchthavens, treinstations e.d., kunnen bedrijven hun eigen dynamische Points Of Sales creëren, waar ze hun klanten reclame, videoclips of productinformatie aanbieden. Het voordeel voor bedrijven is dat ze elk scherm onafhankelijk kunnen aansturen, waardoor de organisatie en de planning van marketingcampagnes vlotter kan gebeuren.

Andere toepassingen betreffen de verspreiding van databanken, productcatalogi, prijslijsten, newsletters en e-learningprogramma's naar filialen, klanten, en partners. Ook kunnen software upgrades op afstand gebeuren.

Dankzij de satelliet die voor deze dienst werd gekozen, de HOT BIRD(TM) 3 van Eutelsat, kunnen de ontvangende sites met een simpele antenne van 90 cm (of zelfs kleiner) de inhoud ontvangen.

Met deze nieuwe dienst breidt Belgacom haar aanbod van satellietdiensten uit met rendabele en hoogstaande digitale oplossingen voor bedrijven.

Belgacom, dat marktleider is op het gebied van globale telecomoplossingen op de Belgische markt, breidt haar dienstengamma internationale oplossingen steeds verder uit. Naast satellietoplossingen biedt het bedrijf een grote reeks internationale clear channel en VPN oplossingen, via het trans-Europese netwerk en strategische partnerschappen. Momenteel gebruiken meer dan 1000 klanten de Belgacom International Solutions om gegevens uit te wisselen met hun hoofdzetel, filialen, klanten en leveranciers.

Voor meer informatie over de internationale oplossingen van Belgacom: www.belgacom.be/bes.